Jeg kan ikke finne den Svchost.exe popup-melding

The Window operativsystemet kjører på toppen av et nettverk av relaterte filer som opprettholder systemet, dets interaksjon med maskinvare og brukerinformasjon. Mens datamaskiner er ofte forventet å kjøre i en idiotsikker måte, kan mange ting gå galt. Filer kan bli ødelagt på grunn av installasjon av ny maskinvare, eller hackere kan implantatet virus inn i et system for å stjele informasjon eller skade filer. I begge tilfeller innebærer en merkelig pop-up melding proklamerte at svchost.exe filen ikke kan bli funnet som enten noe i systemet registret har blitt skadet eller at et virus finnes på datamaskinen.

DLL-filer

For Microsoft Windows-operativsystemet til å fungere, eller for alle Windows-programmer for å dele en felles programmering plattform, et felles sett med biblioteker og funksjoner som finnes i systemet må eksistere; dynamisk lenkede biblioteker (DLL) gir denne funksjonaliteten. Kjørbare programmer i et Windows-system kan ringe DLL-filer for å kommunisere med maskinvaren for eksempel en skriver, eller ring systemdefinerte funksjoner for å utføre bestemte oppgaver.

Svchost

Når du undersøker prosesser som kjører inne i Windows Oppgavebehandling, kan en bruker se flere forekomster av svchost.exe prosess kjører til enhver tid. Den svchost på et Windows-system representerer en løpende prosess som er vert for andre serviceorienterte prosesser. Windows-tjenester kommer ofte i form av DLL-filer, som ikke kan utføre selvstendig uten en hjelper prosess for å kjøre dem, slik som svchost. Større programmer i et Windows-system kan kreve mindre tjenester til å kjøre som en del av deres utførelse, og disse tjenestene ofte kjøre under paraplyen til en svchost prosess.

ødelagt Meldingssystem

En årsak til tap av referanse til svchost filen innebærer et skadet register. Windows-registret opprettholder systemfiler for å sikre at programmer og operativsystemet funksjonalitet kan referere til viktige filer under utføring. Dette knyttes spesifikt til tilstanden systemets henvisning til DLL-filer som finnes i filsystemet. Når du installerer ny maskinvare, kan knyttes biblioteker bli skadet eller blandet opp i registeret. I dette tilfellet, kan det hende at programmet som krever svchost være å henvise til en feil bibliotekplasseringen. En god begynnelse Poenget er å avinstallere nylig installerte programvare eller maskinvare periferiutstyr, spesielt antivirus-programvare, og se om problemet vedvarer.

virus

Et annet problem som kan føre til en tapt svchost henvisning innebærer virus eller malware. Virus kommer ofte i form av DLL-filer, eller installere DLL-filer til kritiske system kataloger for å skjule infeksjonen. Dette betyr at de bruker svchost prosess for å gjennomføre uansett angrep de utfører eller eventuelle overvåkings operasjoner de utfører. Som et resultat, kan brukeren se mange svchost prosesser som kjører, eller en enkelt svchost prosess bruker opp alle prosessor ressurser. Alternativt kan prosessen bli feilmerket som scvhost.exe. I dette tilfellet kan det malware eller trojan skade svchost fil eller tilhørende biblioteker, noe som gjør tilgang til det umulige. Virus-sporing, for eksempel AdAware, McAfee eller Avast !, kan hjelpe i sporing og rense ut en infeksjon.