Linux Windows Disk Recovery

Linux Windows Disk Recovery


Uavhengig av hvilket operativsystem du bruker, kan du ødelegge det slik at du ikke lenger kan starte datamaskinen. Heldigvis om du kjører Windows eller Linux, kan du bruke en oppstartbar Linux LiveCD til utvinning av data på harddisken. Når du har gjen dine viktige filer, kan du installere operativsystemet og flytte filene tilbake på datamaskinen. Denne prosessen fungerer på skadede Windows eller Linux-installasjoner.

Bruksanvisning

1 Velg hvilken Linux LiveCD du vil bruke til å gjenopprette dataene. For enkel gjenoppretting av data på harddisken, noen av Linux LiveCD fungere. The LiveCD List gir en liste over mange distribusjoner tilgjengelig som LiveCDs (se Ressurser).

2 Last ned ISO-filen fra din favoritt-distribusjon på en datamaskin og brenne det på en tom CD / R med CD-brenner programvare. Mange har også tillate deg å lage en oppstartbar USB-stasjon. Ubuntu er den mest populære Linux-distribusjonen og fungerer også godt for enkel fil utvinning.

3 Sett den brente CD-en i CD-ROM-stasjonen på den ødelagte maskinen, eller, hvis du har gjort en USB-stasjon, koble den til en USB-port.

4 Slå på datamaskinen og støvel til LiveCD eller LiveUSB. Avhengig av hvordan datamaskinen er satt opp, må du kanskje gå inn i BIOS-innstillinger og justere dem slik at CD-ROM eller USB-porter starte før harddisken. Standardinnstillingene er forskjellig for hver datamaskin.

5 Åpne et terminalvindu. Mange av rednings LiveCDs boot direkte inn i en terminal skall, men hvis du bruker Ubuntu LiveCD, klikk på "Programmer" -menyen og sveve over "Tilbehør" undermenyen. Klikk på terminalen programmet i listen som kommer opp.

6 Skriv inn følgende kommando:

sudo fdisk -l

Dette viser alle de tilknyttede stasjoner på datamaskinen. Finn plasseringen av den skadede stasjonen du ønsker å montere. Plasseringen ligner på "/ dev / sda1", selv om de spesifikke betegnelser kan variere.

7 Skriv inn følgende kommando i terminalen:

mount / dev / sda1

erstatte "/ dev / sda1" med plasseringen av harddisken.

8 Plugg en ekstern USB-stasjon i datamaskinen og bruke terminalen for å finne og montere den også.

9 Åpne den skadede harddisken. I Ubuntu LiveCD, klikk på "Places" -menyen og klikk på harddisken på listen. Gjenta for å åpne den eksterne USB-stasjonen i et annet vindu.

10 Hold nede "Ctrl" -tasten og klikk på hver fil i den skadede stasjonen du vil gjenopprette. Høyreklikk i vinduet og klikk på alternativet for å kopiere filene. Høyreklikk i vinduet for USB-stasjonen og klikk på "Lim" alternativet.

11 Gå tilbake til terminalvindu og skriv inn følgende kommando for å demontere den eksterne USB-stasjonen med filene du utvinnes fra den skadede harddisken:

umount / dev / USB1

Substitute plasseringen av USB-stasjon for "/ dev / USB1." Merk at det ikke er "n" i "umount" kommandoen.