Microsoft Searchindexer.exe Problemer

Microsoft Searchindexer.exe Problemer


Searchindexer.exe er programmet som er knyttet til Windows "Search" service. Windows "Søk" service skanner filer på datamaskinen til å lage en indeks. Når du søker etter en fil eller et program, skanner Windows indeksen før du utfører en fullstendig søk av harddisken. Hvis filen er oppført i indeksen, vises det på resultatlisten raskt. Hvis Windows "Search" service ikke oppfører seg som forventet, løse problemet ved å justere indekseringsalternativer.

Windows Search Service Disabled

Når Windows "Search" tjenesten fungerer som den skal, bør du begynne å se resultater nesten umiddelbart når du søker etter en fil eller et program. Dette skjer ikke hvis tjenesten er deaktivert. Hvis tjenesten er deaktivert, viser Windows også meldingen "Indeksering kjører ikke" når du viser "Indekseringsalternativer" -menyen. Skriv "services.msc" på Start-menyen for å vise alle Windows-tjenester, og endre "Startup type" for Windows "Search" service "Automatisk (forsinket start)."

Indeksering deaktivert på enheten

Som standard Windows indekserer innholdet på nye lagringsenheter du legger til datamaskinen. Hvis du søker etter en fil på en ekstern lagringsenhet, og det vises ikke på resultatlisten, kan indeksering være deaktivert på den enheten. Høyreklikk på enheten og velg "Properties" mens du ser på "Computer" skjerm. Velg boksen merket "Tillat filer på denne stasjonen for å ha innholdet indeksert i tillegg til fil-egenskaper" på bunnen av "Generelt" og klikk "OK."

Søk Index Skadet

Hvis Windows-søkeindeksen er skadet eller ødelagt, kan du ikke se filene på resultat skjermer som du vet finnes på datamaskinen, og har funnet i søk tidligere. I tillegg kan Windows ikke klarer å indeksere nye filer som er lagret på datamaskinen. Av denne grunn, "Indekseringsalternativer" -skjermen, tilgjengelig fra Kontrollpanel, kan du slette og gjenoppbygge søkeindeksen. Slette indeksen forårsaker ingen skade filene på datamaskinen. Imidlertid kan søke ytelsen bli redusert til Windows er ferdig gjenoppbygge indeksen.

Steder eller filtyper ikke er indeksert

Windows indekserer ikke alle steder eller filtyper på datamaskinen som standard. Hvis du legger til en ny mappe på datamaskinen, og at Windows skal overvåke innholdet eller oppdager at en bestemt filtype ikke vises blant resultatene når du søke på datamaskinen din, legger du mappen eller filtype til indeksen ved hjelp av "Indekseringsalternativer" skjerm. Hoved fanen på "Indekseringsalternativer" skjerm viser indekserte steder; klikker du på "Endre" knappen for å legge til en ny mappe. For å legge til en ny filtype, klikk på "Avansert" -knappen.