Open-Source Webinar Technology

Open-Source Webinar Technology


Webinarer eller web-baserte seminarer, er blitt en populær måte å gi fjernundervisning, samt tjene som et redskap for forretningsmøter. Webinar programvaren tillater en gruppe mennesker til å delta i et online seminar samtidig. Et stort utvalg av open-source webinar teknologi eller programvare som er tilgjengelig.

betraktninger

Det anbefales å vurdere den tiltenkte bruken av programvaren før fordele tid og ressurser til å kjøpe, installere og trening brukere, samt hvordan interaktiv seminarene trenger å være. Programvaren kan kjøres fra en hosted server eller en bedrift server, og noen kan trenge klientprogramvare installert på hver brukerens maskin.

Webinar programvaren for bedrifter

OpenMeetings og WebHuddle gi interaktiv webinar programvare rettet mot business. Begge tilbudene er gratis og lett å bruke. Begge er nettleserbasert, slik at deltakerne ikke trenger å installere programvare. De tilbyr presentasjonsverktøy, fildeling og whiteboard evner, med programvaren kjøres fra en selskapets server eller via en vertsbasert tjeneste.

Webinar programvaren for Education

Webinar programvare rettet mot et utdanningsmarkedet fokuserer mer på sin evne til å leve streame video via programmer som VMukti. Noen integreres med pedagogisk programvare som Moodle. Når eksempel er WEBconference, som er en Moodle plug-in. En annen programvarepakke som kan integreres med Moodle er BigBlueButton. Dette tilbudet er rettet mot høyere utdanning. Det skal være så billig og som enkelt å anvendes som mulig. Mens det er behov for å kjøre fra en institusjonenes server, er den i stand til å fungere på tvers av flere operativsystemer.