Outlook Express Sender e-post, men gir en feil

Når du prøver å sende en e-post i Outlook Express, kan du få en feilmelding som sier at e-posten ble sendt, men det var en sending og mottak av feil. Disse feilene oppstår vanligvis når Outlook Express-programvaren ikke kan etablere en forbindelse med din e-postserver. Følge visse feilsøking teknikker for å løse slike feil. Vær oppmerksom på at visse teknikker kan kreve administratorrettigheter på datamaskinen som har Outlook Express.

Bruksanvisning

1 Kontroller Internett-forbindelsen. Høyreklikk på nettverksikonet på oppgavelinjen (ved siden av klokken) og velg "Koble til et nettverk." Kontroller at nettverket sier "Tilkoblet". Hvis ikke, enkelt-klikk for å markere nettverket og klikk "Connect". Sjekk med internettleverandøren din hvis du har en tilkoblingsproblemet.

2 Start Outlook Express. Noen ganger kan en enkel omstart kan feilsøke feilmeldinger.

3 Sjekk kontoinnstillingene. Klikk på "Tools" -kategorien og velg "Kontoinnstillinger ...." Dobbeltsjekk innkommende og utgående server informasjon og deres respektive portnumre. Kontakt systemadministratoren hvis du ikke kjenner serverinformasjonen.

4 Start Microsoft Outlook Express i sikkermodus. Klikk på Start-menyen og skriv "outlook.exe / safe" (uten anførselstegn) i Start søk-boksen. Trykk på "Enter" -tasten.

5 Slett mistenkelige meldinger fra Outlook Express postkassen. Finn e-postmeldinger som ble sendt fra en ukjent bruker. Høyreklikk på meldingen og velg "Slett".

6 Oppdater Outlook Express e-postklient for de siste oppdateringene og feilrettinger. Klikk på «Hjelp» -fanen og velg "Update."

7 Deaktiver Windows-brannmuren for å sørge for at det ikke påvirker Outlook Express-tilkobling. Klikk på Start-menyen og skriv "Windows Firewall" og trykk "Enter" -tasten. Klikk på linken som sier "Slå Windows-brannmuren på eller av." Velg "Off". Klikk på "Apply".