Personvern Forskjeller mellom Facebook og Linkedin

Linkedin og Facebook er to av de mest populære sosiale nettverk plattformer. Mange arbeider fagfolk bruker Linkedin og Facebook; noen har sine profiler fra de to tjenester knyttet til hverandre. Men de to nettsamfunn har svært ulike filosofier på mange områder, ikke minst som inkluderer retningslinjer for personvern.

Opt In, Opt Out

Standard personverninnstillinger for Linkedin har en tendens til å favorisere privatliv, eller i det minste skjønn i hvordan du deler informasjon. Mange innstillinger som lar deg dele deler av profilen din er "opt in", det vil si, du må aktivt velge funksjonen eller gi overt samtykke til utlevering. Facebook, på den annen side, har gravitated til en standard politikk for å oppmuntre og noen ganger tvinger sine medlemmer til å dele informasjon. Personvern endringer som for eksempel "instant tilpassing" og "ansiktsgjenkjenning" er innstiftet hele systemet, og medlemmene må spesifikt velge bort slik at en bestemt type deling.

Søkemotorer

Linkedin tillater medlemmer å opprette offentlige profiler som er tilgjengelig med søkemotorer som Google eller Bing. Den kontroll over elementene du deler er kornete - det finnes alternativer for nesten alle aspekter av din profil. Du må aktivere den offentlige profilen før søkemotorer vil finne det; Du kan også endre innstillingene når som helst, for å gjøre profilen din mer eller mindre søkbare.

Facebook gjør medlemsprofiler søkbare som standard. Du kan fjerne profilen din fra offentlige søk og begrense tilgjengeligheten til profilen din i Facebook, selv blokkerer din profil fra visse brukere. Men i motsetning til Linkedin kan du ikke endre navnet ditt eller utelate bildet fra profilen din, om du tillater offentlige søk i din profil eller ikke.

Bilder

Linkedin oppfordrer sine medlemmer til å legge inn et bilde av ansiktene deres med profilen deres. Profiler med alle andre elementer fullført, men ingen profil er tildelt en 95 prosent fullstendighet rating. Koblet i ikke tillater medlemmer å legge inn personlige fotoalbum, og ikke tillater medlemmer å legge inn noe annet enn en ansikts skutt med profilen deres. Linkedin tillater medlemmer å kontrollere hvem som ser bildene sine, og mange medlemmer begrense sitt bilde synlighet til sine umiddelbare nettverk.

Facebook oppfordrer også medlemmene til å legge inn profilbilder. Men hvis du legger inn bilder på Facebook, potensielt noen på Facebook, eller til og med hele internett kan se den, sammen med ditt navn, plassering og hovednettverket. Du har ikke muligheten til å begrense hvem som ser profilbildet ditt. Som et resultat av mange medlemmer velger å ikke legge ut bilder, andre legger avatarer, landskap, logoer og andre grafiske illustrasjoner.

Tredjeparts Apps

Linkedin og Facebook har et utvalg av tredjeparts applikasjoner tilgjengelig for medlemmer til å bruke. Men mange Facebook-apps krever medlemmer til å gi tilgang til store deler av sine profiler, inkludert deres vennelister; ellers vil de ikke fungere. Linkedin-apps krever ikke slike tillatelser eller tilgang til nettverket for å fungere.