PLC Ladder Logic Basics

PLC Ladder Logic er programmeringsspråket programmerbare logiske styringer (PLS). Dette skiller seg fra nesten alle andre programmeringsspråk fordi det er en visuell program, kalt stige logikk fordi det ser svært lik en stige. De strømskinner er på venstre og høyre og sprosser med instruksjoner kjører mellom dem.

digitale innganger

Digitale innganger er også referert til som kontakter, og kan enten være normalt åpen (NO) eller normalt lukket (NC). Visuelt vil de vises i programmet som NEI: - | | - Og NC: - | / | -. Med en normalt åpen kontakt, flyter strøm gjennom kontakt når inngangen er strømførende. Hvis inngangen er en bryter, er det strømførende når bryteren er slått på. En normalt lukket kontakt er akkurat det motsatte, og strøm vil flyte når inngangs ikke er strømførende. For å bruke bryteren eksempel igjen, passerer NC kontakt strøm når bryteren er slått av.

digitale utganger

Digitale utganger er også referert til som spoler og vil vises i programmet som: - () -. Når strømmen flyter i spolen, blir utgangen aktiveres. Hvis det er en lys, da lyset slås på.

Instruksjons Blocks

Instruksjons blokker varierer fra PLC til PLC - hvert program har en litt annet utseende til det, samt noen som er bare funnet på en produsentens utstyr. Det er analoge innganger og utganger som leser eller sender et variabelt antall. Det er matematiske blokker som vil gjøre grunnleggende matematiske funksjoner som addere, subtrahere, multiplisere og dividere. Det er sammenlignings blokker for å se etter tall større enn, mindre enn eller lik andre tall. Det er timere og tellere og andre ulike instruksjoner som du kan bruke til å programmere systemet.