POP3-protokollen Tutorial

POP3-protokollen Tutorial


The Post Office Protocol (POP) er en plattform der datamaskiner kommuniserer for distribusjon av e-post. POP3 er den nyeste versjonen av denne protokollen per mai 2010. POP3-systemet er relativt enkel, men er fortsatt populært for mange e-postleverandører. POP3 tjenester brukes når en e-postkontoinnehaver ønsker å hente e-post inne frittstående programvare. Dette systemet brukes ikke i online e-posttjenester, men kan brukes til å sende e-post fra disse tjenestene til uavhengige e-programvare, kalt "klienter". Når dette er gjort, posten "popper" fra en server til en datamaskin.

Bruksanvisning

1 Installer e-programvare på datamaskinen som kan motta POP3 data. De fleste frittstående e-postklienter er konstruert for bruk med POP3. E-post klient programvare er ofte gratis og åpen kildekode. Mozilla, skaperne av Firefox nettleser, gir også Thunderbird for POP3 e-post. "Becky" er en annen POP3 klient som har vært brukt siden 1996. Avanserte brukere kan nyte "Mulberry", som gir passelig hurtigtaster og andre funksjoner. Se linker til disse e-postprogrammer i Resource avsnittet nedenfor.

2 Erverve innloggingsdetaljer og server navn fra e-postleverandøren. Store online e-postleverandører kan publisere denne informasjonen på sine nettsider. Bedriftens e-posttjenester vil kreve at du snakker med en nettverksadministrator. På minimum, trenger du navn POP3-serveren og ditt brukernavn og passord. Hvis du ønsker å sende utgående post med klienten, må du også SMTP-servernavnet.

3 Åpne e-programvare og tilgang til kontokonfigurasjonsinnstillingene. Dette området vil variere mellom programmer, men er vanligvis kalles "Account Setup" eller "Veiviser konto."

4 Skriv inn POP3-servernavn, brukernavn, passord og eventuelt SMTP-servernavnet. SMTP-servere er sterkt anbefalt som du bare kan motta, men ikke sende, e-post uten denne innstillingen.

5 Velg om du vil beholde e-postmeldinger på serveren. Dette er en meget viktig innstilling. POP3 tjenester vil vanligvis slette all e-post fra vertsserver etter at det har blitt lastet ned i e-postklienten. Hvis datamaskinen krasjer du ikke lenger har tilgang til denne e-posten. Alternativt kan du ha meldingene forblir på serveren etter nedlasting slik at de kan lastes ned på nytt.

6 Klikk på "Check Mail" -knappen i din e-programvare. POP3 nedlasting vil begynne. Dette vil ta noen sekunder eller minutter, avhengig av størrelsen på postboksen og hastigheten på Internett-tilkoblingen.

Hint

  • For å få tilgang til e-post fra en POP3-klient i tillegg til en online e-posttjeneste hjemmeside, sjekk muligheten til å legge igjen meldinger på serveren. Dette sikrer at du kan få tilgang til samme e-postmeldinger ved hjelp av begge metodene. Ellers vil datamaskinen e-postklient gå ut av sync med den elektroniske tjenesten.