PowerISO Tutorial for Mac

Disc bildefiler, ofte kodet som .iso filer i Windows, normalt inneholde en eller flere separate filer som bilder, filmer, tekstfiler og kjørbare filer. Hvert operativsystem har forskjellige måter å brenne disse bildefiler til disk for senere bruk. Ett av programmene som kan brukes av Mac for å åpne, lese og brenne .iso filene er PowerISO. Mens Mac-versjonen av PowerISO ikke har et grafisk grensesnitt, med en liten kommandolinje kunnskapen kan du bruke PowerISO å jobbe med .iso bildefiler.

Bruksanvisning

1 Last ned Mac .tar.gz fil av PowerISO (poweriso.com/download.htm) og noterer hvor du vil lagre filen.

2 Åpne en terminal fra innsiden av "Utilities" -mappen inne i "Applications" -mappen. I terminalen, naviger til plasseringen av den lagrede .tar.gz fil. For eksempel, hvis filen er på skrivebordet, skriv "cd Desktop" uten anførselstegn.

3 Pakk ut filen ved å skrive "tar xvfz poweriso-1,3-osx.tar.gz". En UNIX kjørbar fil vil vises på skrivebordet ditt.

4 Begynn PowerISO ved å skrive "./poweriso" etterfulgt av kommandoene og flagg du ønsker å bruke. For eksempel, for å liste opp alle filer og kataloger i rotkatalogen på /home/joesmith/example.iso, type "./poweriso liste /home/joesmith/example.iso / -r". Den "./poweriso" starter programmet, den neste delen av kommandoen viser banen til .iso-filen og "-r" lister filene. Hvis du ønsker å konvertere en bildefil til et annet filformat, bruk "konvertere" kommandoen. For eksempel vil konvertere eksempel filen til en Daa fil, type "./poweriso konvertere /home/joesmith/example.iso -o /home/joesmith/example.daa OT daa".

Hint

  • For ytterligere hjelp, samt en liste over kommandoer og flagg inkludert, type "./poweriso -?" på terminalen teksten.