Primære oppfinnerne av Qwerty-tastatur

Primære oppfinnerne av Qwerty-tastatur


QWERTY-tastaturet er den universelle standard tastatur i engelsktalende land. På tross av sine kritikere, har Qwerty-tastatur vært i bruk i mer enn 130 år. Det var flere herrer involvert i utviklingen av dette viktige oppfinnelse.

Christopher Latham Sholes

Christopher Latham Sholes (1815-1891) var den primære oppfinneren av Qwerty-tastatur. Sholes var samler av havnen i Milwaukee da han begynte arbeidet på hans skrivemaskin. Mens han jobbet med Carlos Glidden i 1867 på Kleinsteuber sin Machine Shop i Milwaukee, Sholes begynte å arbeide på en type-skriving maskin. De utviklet 30 prototyper før deres siste skrivemaskin modell. Den opprinnelige utformingen av tastaturet var alfabetisk. Denne maskinen ble patentert i 1868. Remington and Sons, våpen produksjonsselskap, begynte masseproduksjon av skrivemaskin i 1873. Når Sholes oppdaget at skrivemaskinene stadig fastkjørte på grunn av rask skrive, han satt ut for å konfigurere tastene. Den Qwerty-tastatur ble patentert i 1878. Remington begynte å produsere QWERTY skrivemaskiner kort tid etterpå.

Carlos Glidden

Carlos Glidden (1834 - 1877) var Sholes 'partner i oppfinnelsen av skrivemaskin. Glidden var en direktør i Milwaukee og St. Paul Railway Company, advokat og oppfinner opprinnelig fra Ohio. Ifølge Virtual Typewriter Museum, Glidden lese om Pratt skrivemaskin i Scientific American Magazine og oppmuntret Sholes å utvikle en skrivemaskin i stedet for en rekke stempling maskin Sholes ble utviklet på den tiden.

Samuel Soule

Samuel Soule, redaktør og skriver, jobbet med Sholes og Glidden på sine første prototyper av skrivemaskin. Soule utgå jobbe med teamet før arbeidsmodeller ble oppfunnet.

Mathias Schwalbach

Mathias Schwalbach var en tysk clockmaker som var ansvarlig for selve byggingen av skrivemaskin. Schwalbach ble betalt $ 3 per dag ved Sholes å utføre denne oppgaven.

Amos Densmore

Amos Densmore var pedagog som hjalp Sholes utvikle oppsettet for Qwerty-tastatur. Amos Densmore gjorde en studie av brev-pair frekvens i å skrive. Sholes brukt denne studien er å utvikle et tastatur som vil redusere jamming ved å plassere bokstaver som ofte fulgte hverandre på trygg avstand fra hverandre.

James Densmore

James Densmore var det primære økonomiske sponsor av Sholes 'skrivemaskiner. James Densmore, bror av Amos Densmore, var en oljemagnaten som hørte om den første skrivemaskin Sholes og Glidden oppfunnet. Sholes solgt rettighetene til skrivemaskinen til Densmore som enkelte av marknadsføre produktet, til slutt tok skrivemaskinen til Remington and Sons til å være masseprodusert.

William Jenne

William Jenne var en ingeniør som jobbet for Remington and Sons. Jenne var ansvarlig for oppsett av den første Remington skrivemaskin faktor. Fordi han tidligere hadde jobbet i Remington Symaskin divisjon, tidlig skrivemaskin svært tett lignet symaskiner, ned til modeller som brukte en pedal for linjeskift.