RAM-disk tips

En RAM-disk er en del av datamaskinens internminne som er avsatt til bruk som midlertidig stasjon lagring. RAM er langt raskere enn normal kjøring lagring, så RAM disker brukes til å øke hastigheten på datadrift når en masse data skrives til og leses fra en disk. RAM disker vil bli slettet når datamaskinen startes på nytt eller slå, så alle filer som er lagret på en RAM-disk må kopieres til vanlig lagring.

RAM Disk Creation

RAM-plater er ikke en del av den vanlige operativsystem under Windows, Mac OS X eller Linux. Windows krever tredjeparts programvare for å opprette en RAM-disk, men du kan bruke Unix-kommandoer i en terminal vindu for dette i Mac OS X eller Linux uten å installere ekstra programvare. Etter en RAM-disk er opprettet, er minne avsatt til RAM-disken ikke er tilgjengelig for vanlige bruksområder til RAM-disken har blitt kastet ut, noe som medførte at innholdet i RAM-disken vil bli slettet.

RAM Disk Usage

RAM-minne er mye raskere enn harddisker og SSD-lagringsenheter. Det er derfor nyttig som en midlertidig lagringsplass når du arbeider med filer hvor mye data må skrives til disk gjentatte ganger. For eksempel vurdere en oppgave hvor en databasefil må være permanent sorteres eller indeksert; Hvis filen har tusener eller millioner av plater, mesteparten av tiden dette tar er fra svært lav hastighet på lesing og skriving data på disken, fordi når data leses fra disken sortering og indeksering er veldig fort. Dette er en sak hvor de ekstra trinnene iscenesettelse filen på en RAM-disk kan gjøre hele prosessen raskere. Men hvis oppgave tiden for det meste omfatter CPU-behandling, for eksempel en sorterings eller indeks basert på en database beregning, vil det ikke være raskere å gjøre dette på en RAM-disken.

RAM Disk File Staging

Etter en RAM-disk er opprettet, vil den vises som en vanlig kjøretur i operativsystemet. Det er svært viktig å holde styr på hvilke filer som er lagret på RAM-disken og hvilke filer som er på din vanlige lagringsmedier, fordi RAM-plater vil bli slettet umiddelbart etter bruk. Kopier filene du skal jobbe med til RAM-disk, og endre navn på dem om dette hjelper deg å holde fokus på behovet for å lagre dem på harddisken din etter at du er ferdig med å bruke dem. For eksempel kan du legge til tag "_original" på slutten av filene fortsatt på harddisken når du har kopiert dem til RAM-disk, og "_RAM" til filer som er lagret på RAM-disken. Etter at du har kopiert dem tilbake, kan du slette "_RAM" tag fra disse filnavnene og slette eller lagre originalfilene.

RAM disker og RAM Øker

Ikke forveksle bruk av RAM-disker med automatiske metoder for RAM "minne paging" til disk i operativsystemet. Datamaskinen vil automatisk lese og skrive RAM minne informasjon på harddisken mens den er i bruk, som kalles minne paging. Dette gjør at du kan åpne flere programmer og dokumenter enn du kan lagre samtidig i RAM-minne. Datamaskinen styrer denne prosessen for deg. RAM disker er irrelevant og ikke styres automatisk. Bruk RAM disker bare for bestemte oppgaver, så løse RAM-disken for å gjenvinne bruk av RAM for sine vanlige formål.