Realplayer alternativer for Linux

Real Networks tilbyr en versjon av Realplayer for Linux, men det er et par grunner til at du kanskje ikke ønsker å installere det. Det er en proprietær program som ikke er tilgjengelig gjennom mange fordeling pakken ledere, og det krever at du bruker en separat spiller og nettleser-plugin satt i tillegg til den du bruker for all annen lyd og video. Heldigvis er det relativt enkelt og smertefritt å få Real Media-filer spilles i mediespilleren av valget.

Installer Codecs

Linux er gratis og åpen kildekode programvare, distribueres under GNU General Public License (GPL), og de fleste Linux-distribusjoner inneholder GPL og andre åpen kildekode lisensiert programvare som utviklere ikke kan lovlig distribuere med proprietære og patenterte kodeker. Derfor, Realplayer, Windows Media, MP3 og andre patenterte medieformater ikke fungere automatisk.

Det første skrittet til å gjøre din Linux-maskin spille Real Media-filer er å installere de nødvendige Windows-kodeker. For x86-prosessorer, trenger du w32codecs, og for x86_64 prosessorer, trenger du w64codecs. Du kan manuelt laste dem ned og kopiere dem inn i / usr / lib / codecs, eller legge en pakke depot som medibuntu for Ubuntu og installere dem automatisk.

Velg en Media Player

Mplayer, Xine og VLC all støtte for W32 / 64 kodeker. Den eneste konfigurasjonen nødvendig er å fortelle dem hvor kodeker er installert. Standardplasseringen er / usr / lib / codecs. Hvis du installerer kodeker og spillere gjennom fordelinger depotene, men er ingen konfigurasjon nødvendig. Når du har codecs og spillere installert, vil alle mediespillere basert på Mplayer og Xine også spille Real Media-formater. Totem, Gxine, SMPlayer, KMPlayer, Kaffeine og alle andre avledede spillere skal fungere.

Installer en Browser Plugin

Mplayer, VLC og Totem alle har Firefox plugins. Pakkenavnene i Ubuntu er mozilla-mplayer, mozilla-plugin-vlc og totem-mozilla. Du kan velge det som passer best til dine behov og er tilgjengelig i din distribusjon pakken depotet.

Testing av resultater

Som med alle ikke-standard installasjon, er det viktig å teste dine resultater. Prøv både Real Audio og Real Video-filer i den frittstående spiller. Deretter finner en nettside med Real Media innhold og teste nettleseren plugin. Hvis spilleren eller plugin ikke fungerer, spore dine skritt og pass på at du har installert kodeker og gjort de nødvendige konfigurasjonene. Hvis alt spiller uten problemer, er du ferdig.