Slik avinstallerer moduler på Drupal

Drupal er et open-source content management system som lar deg installere moduler for å øke funksjonaliteten på ditt nettsted. Men hvis du finner du ikke lenger trenger en modul, kan det være lurt å avinstallere den for å holde den bakre delen av området organisert og spare plass på serveren din. Avinstallering Drupal moduler er en enkel prosess - det er i det vesentlige installasjonsprosessen utføres i motsatt rekkefølge.

Bruksanvisning

1 Åpne nettleseren. Skriv "http://site.com/admin/build/modules" i adressefeltet, erstatte "site.com" med nettstedets domenenavn. Hit "Enter".

2 Finn modulen du vil avinstallere i listen over moduler. Deaktivere den ved å fjerne "Enabled" boksen. Klikk "Lagre konfigurasjon." Hvis modulen kom i et sett, deaktivere alle modulene og klikk "Lagre konfigurasjon."

3 Klikk på "Avinstaller" fanen på toppen av listen over moduler. Hvis modulen du vil avinstallere dukker opp i "Avinstaller" -kategorien, klikk på boksen ved siden av den og klikk "Avinstaller." Klikk på "Avinstaller" på neste side for å bekrefte. Hvis modulen ikke vises i "Avinstaller" fanen du ikke trenger å gjøre noen endringer i fanen.

4 Åpne FTP-klient og koble til ditt Drupal nettsted server. Naviger til katalogen du opprinnelig installerte modulens filer i. Finn modulens katalogen. Slett modulen.

Hint

  • Ta alltid en sikkerhetskopi av Drupal nettstedet før du avinstallerer moduler.