Slik bruker Linkedin til svar Client spørsmål

Linkedin er en ledende kilde til nettverk for fagfolk over hele verden. Det er også en verdifull ressurs for bedriftseiere. Din personlige eller selskap Linkedin-profil kan brukes til å få kontakt med kunder, be om tilbakemelding på produktet eller tjenesten, og svare på spørsmål fra kunder.

Bruksanvisning

1 Koble med klienten på Linkedin, hvis mulig. Legge til en klient som en tilkobling betyr at du kan bruke LinkedIns verktøy for å svare på hennes spørsmål. Når lagt, klikk på kundens profil og klikk på "Send [Connection navn] en melding." Skriv inn en emnelinje og tekst i meldingsteksten, og klikk deretter på "Send melding" for å svare på kundens spørsmål.

2 Logg inn på din Linkedin-konto og klikk på "Mer" på toppen av hjemmesiden. Klikk på "Answers" i rullegardinmenyen. Dette viser åpne spørsmål spurt av folk i Linkedin samfunnet. Hvis nok av dine kunder er på Linkedin, kan du finne dem å stille spørsmål om ditt produkt eller tjeneste. Klikk på "Svar nå" for å vise en liste med spørsmål som trenger svar. Klikk på spørsmålet tittel, klikk deretter på "Svar" for å skrive et svar.

3 Del svar på vanlige spørsmål i profilen din eller via statusoppdatering. Logg deg på Linkedin-profilen og klikk inne i "Del en oppdatering" boksen. Vanlige poste svar på vanlige spørsmål; disse blir så overført til nettverket. Hvis du bruker Linkedin for å markedsføre virksomheten, skriver noen svar på vanlige spørsmål i profilen din oppsummering.

4 Send tilkoblinger til et sted hvor de kan finne svar. Linkedin-profil, kan du legge inn linker som tilkoblingene kan klikke. Post linker til nettstedets FAQ-side eller din bedrift blogg for å gi folk en 24/7 ressurs som besvarer spørsmål om du eller ditt produkt eller tjeneste.