Slik Clear en harddisk på en PC

Slik Clear en harddisk på en PC


Slette filene på skrivebordet er ikke nok å slette all personlig informasjon på datamaskinen. Tømme harddisk er den eneste måten å sikre at alle filene er helt borte. Det er viktig å fjerne harddisken før du gir maskinen bort, kaste det eller selge det. Erfarne hackere kan spore dine eksisterende filer og finne noe du har lagret på harddisken, med mindre du sletter harddisken.

Bruksanvisning

1 Lukk alle åpne programmer på datamaskinens skrivebord.

2 Åpne datamaskinens harddisk og sett den tomme CD-ROM. Lukk stasjonen. Lukk dialog vinduet som dukker opp, spør hva du vil gjøre med den tomme CD. Velg Start-menyen fra nedre venstre hjørne av skjermen. Velg "Innstillinger" og velg deretter "Control Panel".

3 Velg "Legg til eller fjern programmer". Finn linken "oppstart disk" og klikk på den og velg "Create oppstart disk." Vent til datamaskinen for å fullføre opprett boot disk. Lukk disken når den åpner etter at datamaskinen er ferdig med prosessen.

4 Restart datamaskinen med boot disk i stasjonen. En MS-DOS-skjermen vil dukke opp i stedet for den vanlige oppstartsskjermen. Skriv inn "Format C: / s" og vent til datamaskinen for å spørre om du er sikker på at du vil slette alt på denne stasjonen. Skriv inn "Y" og trykke enter. Vent til datamaskinen for å fullføre for å slette prosessen.

5 Vent på en ny MS-DOS-ledeteksten skjermen for å komme opp. Skriv inn "fdisk / mbr" og deretter trykke på enter-tasten. Dette vil ta deg tilbake til en tom skjerm. Fjern boot disk og slå av datamaskinen.

Hint

  • Hvis du kaster maskinen borte, kan du gå et ekstra steg og bore hull gjennom den fysiske harddisken. Dette er en ekstra beskyttelse mot noen prøver å trekke ut data fra den gamle stasjonen.