Slik fjerner du en DVD-stasjon i WindowsXP

Fjerne drivere som kjører en DVD-stasjon eller en annen installert enhet er gjort gjennom Device Manager skjermen på Windows XP. Fysisk fjerne en optisk stasjon i en bærbar PC er vanligvis bare et spørsmål om å trykke på en utgivelse på bunnen av saken. Prosessen med å fjerne en stasjon fra en stasjonær eller tårn datamaskin kan variere litt avhengig av produsenten av PCen. Trinnene nedenfor forklarer den generelle prosedyren.

Bruksanvisning

1 Slik fjerner du en DVD-stasjon i WindowsXP

Høyreklikk på "Min datamaskin", klikk "Manage" og deretter på "Device Manager." Enhetsbehandling kan også finnes under "Systemverktøy" på kontrollpanelet.

2 Slik fjerner du en DVD-stasjon i WindowsXP


Utvid listen DVD / CD-ROM-stasjoner ved å klikke på "+" tegnet ved siden av ordene eller dobbeltklikke på "DVD / CD-ROM." Høyreklikk den spesifikke DVD-stasjonen du vil fjerne, og klikk deretter på "Avinstaller." Bekreft fjerning når du blir spurt ved å klikke på "OK".

3 Forbered deg på å fysisk fjerne DVD-stasjonen ved å slå av utstyret og lossing eventuell statisk elektrisitet ved å berøre kabinettet. Så åpen og ta av dekselet.

4 Slik fjerner du en DVD-stasjon i WindowsXP

Finn strøm og kjøre kabelen til DVD-stasjonen på baksiden av stasjonen. Koble disse fra stasjonen ved å trekke på sidene av plastbiten som kobles til DVD, ikke ledningene selv. Koble harddiskkabelen fra hovedkortet også.

5 Fjern stasjonen selv enten ved å trykke på fanene på hver side av stasjonen eller skyve enheten utløsermekanismen til siden og deretter trekke det ut av stasjonsbrønnen. Hvis stasjonen er plassert i et bur enten med andre stasjoner eller hver for seg, kan det være nødvendig å fjerne buret først og skru deretter noen svært små Phillips-skruer som monteres stasjonen i buret.

6 Sett inn en stasjon luken i den nye tomme sporet foran på PCen. Sett på lokket, koble strømmen og starte opp datamaskinen. Kontroller suksessen ved å sjekke "Min datamaskin" som over for å se at DVD-stasjonen er nå borte.

Hint

  • Hvis DVD-stasjonen er Plug and Play, er det mulig at bare kobler den og deretter starte datamaskinen på nytt vil være nok til å fjerne den fra Windows XP-systemet.
  • Strømkabelen, som vanligvis har andre strømkontakt utvidelser på det, forblir koblet til datamaskinen.
  • Før du gjør noe inne i datamaskinen, må du slå av strømmen, koble fra strømkabelen og lade ut statisk elektrisitet.
  • Hvis mulig konsultere bruksanvisningen før du begynner arbeidet.
  • Hvis maskinen fortsatt er under garanti, sjekk om du tar stasjonen vil ugyldiggjøre garantien.