Slik fjerner RAM fra en bærbar datamaskin

Slik fjerner RAM fra en bærbar datamaskin


Bærbare datamaskiner er produsert med flere paneler i bunnen for enkel tilgang til komponenter som batteri, trådløs maskinvare, RAM-moduler og harddisken. I de fleste tilfeller er den RAM som er lagret i et sentralt beliggende minnemodul rommet. Eldre modell laptoper ikke alltid har et bunnpanel for RAM, som var skjult i det indre av maskinen. For disse eldre maskiner, fjerner RAM er strengt en jobb for profesjonelle datatekniker.

Bruksanvisning

1 Finn minnemodulrommet inneholder RAM i undersiden av den bærbare datamaskinen ved å konsultere datamaskinens brukerhåndbok.

2 Slå av den bærbare datamaskinen. Koble fra strømledningen. Samtidig berøre en jordet metallgjenstand i rommet og et metall stykke på den bærbare datamaskinen for å fjerne eventuell skadelig statisk elektrisitet.

3 Plasser den bærbare datamaskinen opp-ned foran deg. Skru ut skruen som holder dekselet på plass over minnemodulrommet. Åpne dekselet.

4 Trykk de to festetappene hverandre og bort fra RAM-modul. La RAM for å vippe opp i en vinkel. Skyv RAM ut av kontakten. Gjenta om nødvendig med andre RAM-moduler under eller ved siden av den første RAM.

Hint

  • Vær sikker på at den bærbare datamaskinen er slått av, ikke bare sover, før du fjerner RAM slik at du ikke skade den bærbare datamaskinen.