Slik installerer et ATI Radeon skjermkort

ATI Radeon skjermkort er high end dedikert grafikkort produsert av AMD (Advanced Micro Devices). ATI Radeon kortene brukes primært for dataspill og spille av HD-video, så mange kort har HDMI og DVI-porter for tilkobling til HDTV. Slik installerer du et ATI Radeon-kort, må en datamaskin ha en PCI Express-spor, og den aktuelle strømkontakt for kortet.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen og trekk ut alle ledninger.

2 Åpne saken ved å skru ut skruene langs høyre side av baksiden av saken. Dette vil frigjøre sidepanelet som dekker hovedkortet.

3 Finn en PCI Express-spor. Dette sporet er lengre enn de andre utvidelsesspor (PCI og AGP-spor), og ligger vanligvis høyest opp på hovedkortet, over PCI-spor. Noen hovedkort har to PCI Express-spor.

4 Ta av dekselet. Hver ubrukt utvidelse bay på datamaskinen din vil trolig bli dekket av et metalldeksel som er montert på plass av en skrue rett innenfor datamaskinen fra baksiden av saken. Ta ut denne skruen for å ta av dekselet.

5 Installere kortet. Rett inn kortet i PCI Express-sporet, noe som gjør at det er firkantet med sporet, og skyv den inn å legge press på hver side av kortet, slik at det presser på med uniform kraft. Kortet skal sprette på plass og stille opp i flukt med baksiden av saken. Du kan skru dekselet skruen igjen for å feste kortet.

6 Fest kortet strømledning, om nødvendig. Noen av de kraftigste skjermkort krever en spesiell PCI express strømledningen kobles til den fra strømforsyningen.

7 Lukk saken, koble ledningene inn igjen og slå på datamaskinen.

8 Sett inn driver-CD-en i CD-stasjonen og installere driverne som er riktige for operativsystemet. ATI Radeon-kort bør komme med en driver installasjons CD. Du kan også laste ned fører fra AMD hjemmeside.

9 Start datamaskinen på nytt.

Hint

  • AMD vert drivernedlastinger for sine ATI Radeon kort på deres hjemmeside, og nye drivere er gitt ut med jevne mellomrom. Se etter nye drivere hver måned eller to for å sørge for at kortet ditt er å gi deg best mulig ytelse.