Slik installerer to SATA-harddisker i én datamaskin

Moderne harddisker bruker en Serial Advanced Technology Attachment (SATA) grensesnitt for å koble til en datamaskin. Noen hovedkort kan støtte opptil åtte SATA-enheter, men maskinen vil ikke starte opp hovedharddisken med mindre stasjonen er koblet til riktig port på brettet. SATA-harddisker må også kobles til datamaskinens strømforsyningen (PSU). Etter installasjon av to SATA-harddisker til en datamaskin, må du formatere stasjonene før bruk.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen. Fjern strømkabelen fra baksiden av saken. Slå av og koble fra alle eksterne enheter som er koblet til PCen.

2 Bruk en Phillips-skrutrekker til å løsne skruene som er plassert på baksiden av saken. Plasser skruene i en kopp for oppbevaring.

3 Hold på innrykk i midten av dekselet for støtten, og skyv saken dekselet ut av datamaskinen.

4 Sett dekselet til side. Trykk på chassiset for å jorde deg selv og hindre statisk elektrisitet fra skade harddisker eller andre datakomponenter.

5 Ta av første SATA-harddisk fra den antistatiske emballasjen. Koble den ene enden av en 7-pin SATA datakabel til 7-pin sporet på baksiden av stasjonen.

6 Sjekk strømforsyningen til en ubrukt 15-pin SATA strømkabel. Koble strømkabelen til 15-pinners sporet på baksiden av stasjonen.

7 Skyv SATA-harddisken inn i et tomt harddiskrommet, som kan bli funnet i nærheten av forsiden av PCen. Sett to skruer inn i siden av rommet mot deg, og inn i siden av rommet vendt motsatt deg.

8 Bruk en Phillips-skrutrekker til å stramme skruene på plass. Koble den andre enden av 7-pin SATA datakabel til SATA0 port på hovedkortet.

9 Fjern den andre SATA-harddisken ut av emballasjen. Koble SATA strøm- og datakablene på baksiden av harddisken.

10 Sett den andre harddisken inn i en åpen bukt og skru harddisken på plass. Koble den andre enden av SATA datakabel inn i "SATA1" port på hovedkortet.

11 Montere maskinen. Trykk på strømknappen og sette inn en Windows DVD i diskstasjonen.

12 Start datamaskinen på nytt og trykker på en tast for å starte fra CD-stasjonen. Følg instruksjonene på skjermen for å formatere den primære SATA-stasjonen og installere operativsystemet.

1. 3 Starte opp operativsystemet. Klikk på "Start" -menyen. Høyreklikk på "Computer". Velg "Manage" fra kontekstmenyen.

14 Klikk "Disk Management." Høyreklikk den sekundære SATA-harddisk (primær SATA-harddisk vil bli merket som "C:").

15 Velg "New Simple Volume" fra kontekstmenyen. Bruk standardinnstillingene for partisjonen kapasitet og stasjonsbokstaven. Klikk "Next" på hver side.

16 Klikk på "Format dette volumet med følgende innstillinger." Skriv inn et volumnavn, velg "NTFS" som filsystem. Klikk "Next".

17 Bekreft valgene på sammendraget, og klikk på "Finish" for å formatere harddisken og forberede disken for bruk.