Slik konfigurerer en VLAN-nettverket Over flere svitsjer

Slik konfigurerer en VLAN-nettverket Over flere svitsjer


På grunn av den dynamiske og intrikate natur nettverk, har Virtual Local Area Networks dukket opp som standard teknikk for logisk å utvide slått nettverk. VLAN etablere kringkasting domener over brytere uavhengig av fysisk plassering. Nettverksenheter som kan motta hverandres trafikk samtidig sies å være i en sending domene. Aktivering av VLAN på tvers av flere brytere krever bruk av kanal teknologi - å produsere en direkte kobling mellom brytere ved hjelp av en dedikert trunk linje. Kommunisere og konfigurere VLAN endringer fra ett bytte til andre svitsjer krever VLAN Trunk protokollen.

Bruksanvisning

Konfigurer VTP

1 Logg inn til Visual Switch Manager for bryteren som du ønsker å aktivere VTP.

2 Velg "VTP Management" fra "VLAN" fanen i menylinjen.

3 Velg "VTP Configuration" -kategorien. Skriv inn et "Domain Name" og "VTP passord," og klikk "OK" for å bekrefte innstillingene. Domenenavnet og VTP passordet må være det samme for alle brytere i samme VTP domene.

Konfigurer VLAN og Trunk Port

4 Velg "VTP Management" fra "VLAN" -kategorien. Velg "VLAN Configuration" -kategorien, og klikk på "Ny" knappen som vises nederst i vinduet.

5 Skriv inn et nytt VLAN ID og beskrivende navn; Klikk "OK" for å bekrefte innstillingene og gå ut den nye dialogen VLAN-boksen. Klikk på "OK" -knappen en gang til for å avslutte VTP Management-siden.

6 Velg "VLAN medlemskap" fra "VLAN" -kategorien. Klikk på fanen Assign VLAN, og velg en port eller grensesnitt. Velg "isl Trunk" eller "802.1Q trunk" fra "Mode" drop-down-feltet for å konfigurere grensesnittet som en trunk port til å akseptere trafikk for mer enn ett VLAN. Dette vil også tillate denne serveren for å motta VTP meldinger fra andre servere i nettverket. Ved hjelp av "isl Trunk" eller "802.1Q Trunk" vil variere basert på modellen av bryteren. Nyere bryter modeller bruker vanligvis "802.1Q Trunk."

7 Skriv inn VLAN ID-er atskilt med komma i "Tilordnet VLAN" kolonnen. Klikk på "Apply" for å bekrefte innstillingene.

8 Klikk på "Trunk Configuration" -kategorien. Klikk på "Endre" knappen nederst på skjermen for å endre standardinnstillingene for grensesnittet eller port. Her kan du begrense VLAN som sender trafikken over en trunk linje og endre listen over VLAN som beskjæring-kvalifisert. VTP beskjæring stopper unødvendig trafikk for VLAN på trunk porter som er konfigurert som beskjæring-kvalifisert.

9 Klikk "OK" for å bekrefte innstillingene og gå ut av VLAN Behandling. Dette vil ta deg tilbake til Visual Switch Manager-hjemmesiden.

Hint

  • Denne artikkelen forutsetter at du bruker en Cisco Catalyst Switch.
  • Visual Switch Manager eller VSM gir en interaktiv visuell grensesnitt for å administrere bryter konfigurasjonsinnstillinger via en nettleser som Internet Explorer.
  • Som standard, alle brytere har en VLAN, også kjent som forvaltnings VLAN, aktivert med VLAN ID 1.
  • InterSwitch Link Trunk er en proprietær Cisco VLAN trunking spesifikasjonen.