Slik konverterer BMP til GIF animasjoner

GIF (Graphic Interchange Format) animasjoner er like moderne flipbooks, korte animasjoner generelt grep fra populære filmer og TV-serier. GIFs kan også komme fra å lage en serie med sekvensielle bilder og animere dem med bilde redigering programvare. Ofte er GIF laget av en serie av JPG, men andre typer bildefiler, for eksempel BMPs (punktgrafikk) er kompatible også. Med Photoshop, kan du lage en ny GIF animasjon fra BMP-bilder. Du kan også bruke en online GIF skaperen for enklere animasjoner med mindre rammer.

Bruksanvisning

Photoshop

1 Åpne alle BMP-bilder du vil animere. Klikk "Fil" og "New". Opprett en ny tomt lerret som har samme dimensjoner som dine BMP-filer. Sett oppløsningen til 72 piksler, standard for web-baserte bilder.

2 Klikk på det første bildet i animasjonssekvensen. Klikk på "Edit" og "Select All". Kopier bildet og lime det på den tomme lerretet du opprettet.

3 Velg og kopier hele andre bildet. Lime inn bildet i stedet som et nytt lag på toppen av det første bildet. Gjenta denne prosessen for hver ekstra ramme i animasjonen. Bruk Layers verktøykasse for å kontrollere og justere rekkefølgen av lagdelte animasjon rammer.

4 Klikk på animasjonspaletten. Angi varigheten av animasjon, samt bildefrekvens på sekvensen.

5 Klikk på trekantikonet nær tittelen på det første laget. Velg Stoppeklokke-ikonet og bestemme nøkkelbildeegenskapene for det første bildet i sekvensen.

6 Klikk for å bruke gjeldende tid indikator for å sette opp endringer i egenskapene til et individ lag. Med dette settet med alternativer, kan du velge å legge til lagmasker å sakte skjule en viss ramme av bildet, justere plasseringen av BMP å flytte bildet, eller bruke lagmasker å gjøre bildet blinker.

7 Klikk på animasjonspanelet. Trykk på mellomromstasten for å forhåndsvise animerte GIF.

Online GIF Creators

8 Besøk en online GIF maker, som Picasion, MakeAGIF eller Gickr.

9 Klikk på den første "Last opp" knappen og bla gjennom harddisken for å laste opp den første BMP bilde i sekvensen av animasjonen. Mange av disse områdene begrenser antall bilder til ti eller femten, så dette alternativet er bare tilgjengelig for korte GIF animasjoner. I tillegg vil området trolig endre størrelsen på bildene dine til en mer standardisert GIF størrelse, vanligvis mellom 300 og 500 piksler.

10 Last opp hver ekstra ramme i animasjonssekvensen med de indikerte knappene. Dette må gjøres i riktig rekkefølge du skal lage GIF.

11 Klikk rulleverktøylinjer for å justere de generelle dimensjoner og hastigheten på din GIF. Noen nettsteder tilbyr også et alternativ for å finne ut om GIF vil spille i revers når sekvensen slutter. Som standard GIF animasjoner sløyfe uendelige.

12 Klikk på "Create" eller "Last opp" og vent til området for å lage din GIF. Når opplastingen er ferdig, vil området vise en forhåndsvisning av animasjonen, samt en link å dele GIF.

Hint

  • Noen nettsteder tillater ikke opplasting av store BMP-filer for å lage animerte GIF-filer. Bruk en grunnleggende bilderedigeringsprogram som Paint eller Forhåndsvisning for å redusere dimensjonene av enkeltbilder i sekvensen. Alternativt kan du åpne bildene i bilderedaktør for valg og lagre filene som en mindre, felles filtype, for eksempel JPG eller PNG.