Slik konverterer et bilde til Transparent i Visual Basic

Slik konverterer et bilde til Transparent i Visual Basic


Å gjøre hele eller deler av et bilde gjennomsiktig er en relativt enkel oppgave, og kan gi visuelt interessante effekter. For eksempel kan du plassere et bilde på en webside og justere opasitet. Utviklere kan bruke gjennomsiktighet effekter for å gjøre en bestemt farge i et bilde gjennomsiktig. Visual Basic programmer som kjører på skrivebordet har ikke "Gjennomsiktighet" knapper som lar deg oppnå denne effekten, men du kan bruke Visual Basic grafikk bibliotek for å konvertere fargene i et bilde og gjøre dem gjennomsiktig.

Bruksanvisning

1 Start Microsoft Visual Studio. Åpne noen av dine Visual Basic prosjekter og finne prosjektets oppstart form i Visual Studio Solution Explorer. Dobbeltklikk det skjemaet. Visual Studio åpner skjemaet og viser det i Design vinduet.

2 Klikk på "View" meny-knappen og velg "Toolbox" fra menyen over alternativer som vises. Verktøykassen åpnes. Dobbeltklikk på "PictureBox" -ikonet fra Toolbox. En PictureBox kontroll vises på skjemaet. Klikk på denne kontrollen og dra det dit du vil bildet skal vises.

3 Trykk "F4" for å åpne vinduet Egenskaper og skriv "Yellow" i "Back" tekstboksen. Den PictureBox bakgrunn blir gul.

4 Finn ikonet formet som et lyn øverst i vinduet Egenskaper, og klikk på det ikonet for å vise picturebox hendelser. Dobbeltklikk på "Paint" hendelse. Visual Studio åpner koden vinduet og viser kontrollens Paint metode. Ved å legge koden til denne metoden, kan du kontrollere hvordan programmet skaper PictureBox.

5 Lim inn følgende kode i Paint metode:

Dim image1 Som Bitmap = Ny Bitmap ( "IMAGE_NAME.jpg")
Dim pixelLocationX Som int16 = 1
Dim pixelLocationY Som int16 = 5
image1.MakeTransparent (image1.GetPixel (pixelLocationX, pixelLocationY))
image1.MakeTransparent (myColor)
e.Graphics.DrawImage (image1, 0, 0)

Den første uttalelsen skaper en ny Bitmap bilde heter "image1." Erstatt "IMAGE_NAME.jpg" med navnet på et bilde du vil skal vises i PictureBox. De to neste utsagnene definere "X" og "Y" koordinatene til pixel i bildet som du ønsker å bruke som gjennomsiktig piksel. Disse X- og Y-koordinater er "1" og "5" i dette eksempelet. Den MakeTransparent metoden gjelder åpenhet for alle piksler i bildet der pixel fargen matcher fargen på gjennomsiktig piksel. Den endelige uttalelsen trekker bildet ved hjelp av DrawImage metoden.

6 Trykk "F5". Prosjektet løper og viser bildet. De deler av bildet med farge som matcher gjennomsiktig farge vil være gjennomsiktig. Du vil være i stand til å se PictureBox gule farge titt gjennom de delene av bildet.

Hint

  • Du kan også definere gjennomsiktig farge ved å ringe MakeTransparent metode og passerer den en bestemt farge, som hvit. Følgende uttalelse fører til at alle hvite områder i bildet til å bli gjennomsiktig.
  • image1.MakeTransparent (Color.White).
  • Hvis bildet inneholder én farge, bruke det som den gjennomsiktige fargen for å gjøre hele bildet snu gjennomsiktig og forsvinne.
  • Hvis du trenger hjelp til å bestemme pikselfargen del av et bilde, last ned en fargevelger verktøyet. Disse verktøyene lar deg plassere en pipette over en del av et bilde og fastslå den eksakte pixel farge på det punktet der pipetten svever over bildet.