Slik konverterer Excel 2003 til 2007 Format

Slik konverterer Excel 2003 til 2007 Format


Ifølge støttenettsted Microsoft Office, standard filformat for Excel 2007 er et XML-basert filformat med en XLSX filtypen. Denne nye filformatet ble oppdatert fra den binære filformat som brukes for Excel 2003 med en XLS filtypen. Folk som bruker begge versjonene av Excel kan opprettholde kompatibiliteten ved å åpne filer i kompatibilitetsmodus når du arbeider i Excel 2007. Når dette kompatibilitet er ikke lenger nødvendig, kan Excel 2003-filer enkelt konverteres til Excel 2007-filformatet. Konvertering av filer til den nye filformatet tillater brukere å dra nytte av de tilgjengelige funksjonene i Excel 2007.

Bruksanvisning

1 Åpne filen som skal konverteres ved hjelp av Excel 2007. Klikk på "File" i menylinjen og velg "Open". Naviger til filen du ønsker å åpne og konvertere. Dette vil åpne filen i kompatibilitetsmodus.

2 Klikk på "Microsoft Office-knappen" ligger i menylinjen og klikk på "Konverter" i pop-up vindu. Når du blir spurt om du er sikker på at du ønsker å konvertere denne arbeidsboken til den nye filformatet, klikk "OK" for å bekrefte. Hvis du ikke vil at denne advarselen vises igjen, velger du alternativet for "Ikke spør meg igjen om konvertering arbeidsbøker."

3 Klikk "Yes" i vinduet som vises som spør om du ønsker å jobbe på filen i Excel 2007-filformatet. Dette vil lukke filen, konvertere den til det nye filformatet og åpner det for deg å jobbe på. Etter at du er ferdig med å arbeide med filen, klikk på "Lagre" i Fil menylinjen for å lagre filen i det nye formatet.

Hint

  • Konvertere en fil til Excel 2007-filformatet erstatter filen. Hvis du ønsker å opprettholde en kopi i Excel 2003-format, lagre den opprinnelige filen og bruke "Lagre som" i Fil menylinjen for å opprette en ny fil i Excel 2007-format.
  • Pass på at alle potensielle brukere av filen har tilgang til Excel 2007 før konvertering til det nye formatet.