Slik kopierer informasjon fra en datamaskin til en DVD-R Back-Up

Slik kopierer informasjon fra en datamaskin til en DVD-R Back-Up


Som fil og harddisk størrelser økning, har problemer med å sikkerhetskopiere viktige data holdt tritt. I dag er det mer effektivt og kostnadseffektivt å sikkerhetskopiere data på DVD-plater i stedet for CD-plater fordi de holder betydelig mer data til en svært rimelig pris

Bruksanvisning

1 Slik kopierer informasjon fra en datamaskin til en DVD-R Back-Up

Først noen grunnleggende.

Sikkerhetskopiering til DVD Blank disker krever at både disk spiller / opptaker må være samme format, enten & ldquo; + & rdquo; eller & ldquo; - & rdquo.; Noe utstyr kan lese / skrive til begge formatene, men & ldquo; R & rdquo; format er de mest vanlige. Noen disker er også solgt som & ldquo;. RW & rdquo; Det betyr at de kan bli skrevet til og slettet mange ganger, omtrent som en diskett. Men disse diskene er betydelig dyrere og er ikke foreslått for arkivering (sikkerhetskopi) bruk.

De fleste PC-brukere benytter Windows XP-operativsystemet, og det ikke egner seg til å lage DVD-backup innfødt. Den gode nyheten er at produsenten av datamaskinen & rsquo; s kjøretur sannsynligvis inkludert grunnleggende brenner programvare som en del av kjøpesummen. Sjekk eieren dokumentasjon for denne programvaren navn og plassering på harddisken.

Hvis ikke, gå et Google-søk på Internett for & ldquo; gratis DVD Burning Software & rdquo; og undersøke hva dekker dine behov. En av favorittene er & ldquo; Deep Burner & rdquo; (Http://www.deepburner.com/) som tilbyr gratis og profesjonelle versjoner.

Noen brukere kan velge kraftigere programvare, for eksempel som selges av NERO (http://www.nero.com/.) Denne pakken tilbyr en myriade av muligheter til å utvide bruken av DVD-brenner, men det koster $ 59,95. Hvis sikkerhetskopiering av data er alt som & rsquo; s nødvendig, hold deg til fri programvare.

Til slutt er det et gammelt ordtak som & ldquo; hvis du bare har én kopi av dine data, du don & rsquo; t har en kopi & rdquo.; Hvis det er mulig, alltid lage to kopier av dine DVD-backup og plasser den andre i en off-site sted for sikkerhet.

2 Gjør sikkerhetskopier. Programvare gjør sikkerhetskopiering av data til en DVD på et blunk. Alle pakker tilbyr muligheten til å sikkerhetskopiere hele harddisker, (dette kan kreve flere DVDer), individuelle mapper (kataloger) eller enkeltfiler. Valget er så enkelt som å peke og klikke med musen.

1. Plasser en tom DVD i riktig stasjon.

2. Åpne programvare for sikkerhetskopiering og naviger til harddisken der dataene ligger.

3. mapper eller kataloger som skal sikkerhetskopieres vanligvis klikket en gang. Avhengig av programvaren, hvis du velger flere mapper, holde nede & ldquo; ctrl & rdquo; (Kontroll) nøkkel kan være nødvendig.

4. Hvis du velger individuelle filer i mapper, dobbeltklikke på mappen og deretter enkeltklikke på filen (e) som skal sikkerhetskopieres.

5. De fleste programmer vil presentere en akkumulert totalt filstørrelser valgt for sikkerhetskopiering. De fleste DVD-er 4,6 gigabyte (sammenlignet med rundt 700 megabyte på en CD).

6. Når det trinnet er fullført, klikker du på ikonet for å brenne eller sikkerhetskopiere dataene (husk & ldquo; nær disk & rdquo; er valgt), og i løpet av få minutter dataene vil bli støttet opp på DVD.

3 Når disken er ferdig brenning, kommer en melding på skjermen, vanligvis spør om en annen kopi er ønsket. Lukk programvaren og umiddelbart åpne DVD å sikre at alle filene ble kopiert riktig.

Hint

  • Noen ganger sikkerhetskopiering fungerer bedre med tregere DVD skrive hastigheter
  • Noen backup-programvare lar "inkrementelle" oppdateringer til en allerede lagret datasett. Hvis noen av diskene er skadet deretter hele backup kan bli ødelagt.
  • Pass på at DVD-en opptaker ( "-" eller "+" format)
  • Selv om det er lovlig å ta backup av musikk og videofiler som eies av deg som backup, føderale lover om opphavsrett ta en dim visning av sikkerhetskopiering for videresalg eller gaver.
  • Oppbevares data backup DVDer på et kjølig, tørt og mørkt sted å sikre langsiktig brukervennlighet.
  • Viktige data for eksempel fotografier bør brennes på arkivmedier kvalitet for lengst levetid levedyktighet.