Slik kopierer til utklippstavlen i Visual Basic

Slik kopierer til utklippstavlen i Visual Basic


Utklippstavlen er et område av minne i Windows som er satt til side for å tillate brukere og applikasjoner for å flytte tekst, bilder og andre data mellom former. Det kan best forklares ved å si at det er der data går når en bruker velger å kopiere og lime. Foruten de vanlige Ctrl-C / V og redigere menyvalg som tillater brukere å legge til og hente ting fra utklippstavlen, kan det også nås programmatisk i Visual Basic ved hjelp av noen enkle kommandoer.

Bruksanvisning

1 Opprett en ny Visual Basic-prosjekt. Den enkleste måten å gjøre dette på er å klikke på Fil-menyen og velg opprette nytt prosjekt. Trykk OK eller neste for noen dialogbokser som dukker opp til du finner deg selv på "Graphical User Interface (GUI)" designer med et tomt vindu for søknaden din.

2 Dra en etikett fra listen komponentene på venstre side av skjermen i vinduet. Plasser den et sted nær toppen av vinduet. Se etter eiendom liste editor på nedre høyre side av skjermen og endre "teksten" eiendom, slik at det står "Dette er teksten som skal være kopier til utklippstavlen."

3 Dra en knapp fra listen komponenter og plassere den ved siden av eller rett under etiketten du la til i trinn 2. Gå til egenskaps redaktør og endre "teksten" eiendom, slik at det står "Kopier". Deretter går du til "navn" eiendom og endre den til "CopyButton."

4 Dra på en annen knapp fra listen komponenter og plassere det under den siste knappen. Endre sin "tekst" eiendom til "Lim inn" og dens "navn" eiendom til "PasteButton."

5 Dra en RichTextBox fra listen komponenter og plassere den på skjemaet. Ikke gjør noen endringer i sine egenskaper.

6 Dobbeltklikk på "Kopier" -knappen. Dette vil ta deg ut av GUI designer og inn i kildekoden editor. Det vil også skape et arrangement funksjonen til knappen. Denne funksjonen vil bli kalt når noen klikker på knappen i programmet.

Lim inn følgende kode i tilfelle funksjon:

My.Computer.Clipboard.SetText (Label1.Text, System.Windows.Forms.TextDataFormat.Text)

Dette vil flytte teksten fra etiketten til utklippstavlen ved hjelp av standard ANSI tekstformat. Alternative dataformater du kan bruke inkludere Rich Text Format (RTF), Unicode, Hyper Text Markup Language (HTML) og kommadelte (CSV).

7 Klikk på "design" tab for å gå tilbake til GUI Designer. Dobbeltklikk på "Lim inn" -knappen for å gå tilbake til kilden redaktør og automatisk opprette en hendelse funksjon.

Skriv inn følgende kode:

RichTextBox1.Text = My.Computer.Clipboard.GetText (System.Windows.Forms.TextDataFormat.Text)

Hint

  • Denne opplæringen ble skrevet for Visual Basic 2008. De samme operasjoner kan variere noe for eldre versjoner.