Slik oppgraderer Laptop Brikkesett

Slik oppgraderer Laptop Brikkesett


"Chipset" er et begrep som beskriver en familie av underkretser til stede på en datamaskin hovedkort som arbeider med prosessoren å utføre visse oppgaver. Et hovedkort er ikke bare én enhet, det er egentlig en samling av mange separate enheter produsert av et utvalg av selskaper. Alle datamaskiner har brikkesett instruksjoner, eller "drivere", som må være installert på datamaskinen for å hjelpe disse hovedkort komponenter samarbeide med hverandre. Du kan, og bør, oppdatere chipset instruksjoner minst årlig.

Bruksanvisning

1 Finn din laptop merke og modellnummer. Dette nummeret er vanligvis funnet på et klistremerke på undersiden av den bærbare datamaskinen. Legg merke til den nøyaktige modellnummeret, inkludert noen tall funnet etter et langt merke hvis det finnes. Hver laptop maker produserer forskjellige utstyrspakker innenfor samme modell familien; tallene etter strekene beskriver ofte en bestemt utstyrspakke.

2 Koble den bærbare datamaskinen til strømforsyningen. I løpet av dette brikkesettet oppdateringsprosessen, trenger du ikke ønsker å risikere å gå tom for batteri.

3 Sørg for at Systemgjenoppretting-funksjonen er slått på og fungerer. Gå til "Start", "Control Panel", "System" og "System Restore". Sjekk for å være sikker på at du har en fersk "gjenopprettingspunkt" for å rulle tilbake til hvis noe går galt med brikkesett oppdatering. Hvis du ikke har Systemgjenoppretting slått på, aktivere den nå. Klikk på "Opprett et gjenopprettingspunkt", og deretter "Create".

4 Besøk din bærbare produsentens støtteside på internett og se opp noen drivernedlastinger for din bestemt merke og modell. I de fleste tilfeller vil du kunne velge din modell fra en fullstendig liste over potensielle modeller. Ikke velg en modell nummer filen hvis den ikke stemmer overens med modellnummer nøyaktig: teorien om "nær nok" fungerer ikke i denne forbindelse. Nedlasting av brikkesett for en "A3150-8990" modell laptop vil ikke fungere på en "A3150-7668" maskin. Hvis produsenten bare tilbyr bred valg, gå med modellgruppe som passer din laptop. I dette tilfellet kan alle "A3150" laptops har de samme brikkesett behov og ingen undersett er nødvendig.

5 Se etter brikkesett nedlastingspakken for din modell. Last ned denne filen til datamaskinen din, plassere den i enten standardkatalogen nedlastingsprogrammet velger for deg, eller i en mappe du oppretter og finner raskt, heter noe sånt som "Chipset Driver."

6 Distribuer pakken. Finn brikkesettet driverfilen i katalogen din og åpne den. Klikk på en fil i pakken som er relatert til "Oppsett" eller "Install". Dette vil starte installasjonsveiviseren for pakken. I de fleste tilfeller trenger du ikke å starte maskinen eller gjøre noe spesielt i løpet av denne installasjonsprosessen, men hvis installasjonsprogrammet ber deg om å starte på noe punkt, gjør du det.