Slik publiserer Google Docs som en webside

Slik publiserer Google Docs som en webside


Google tilbyr sine brukere en effektiv måte å dele dokumenter gratis på nettet. Du trenger ikke å bekymre deg for dusinvis av ulike dokument programmer som Microsoft Word og formater, fordi Google Dokumenter er lett å dele som en webside. Du kan lage dine dokumenter "read only", eller du kan tillate andre å redigere. Med Google Dokumenter kan du gjøre dokumentene privat, offentlig på nettet eller tilgjengelig for alle med en link.

Bruksanvisning

1 Logg deg på Gmail-kontoen din. Klikk på "Dokumenter", den tredje koblingen i øvre venstre side.

2 Åpne dokumentet som du ønsker å publisere. Klikk på "Share" -menyen øverst til høyre på siden og velg "Publiser som en webside".

3 I vinduet som kommer opp, vil du se standard tillatelse "Private". Gi tilgang til folk ved å skrive inn e-postadressene i den avsatte boksen. Klikk på "Share". Du vil også ha muligheten til å endre den til "Offentlig på nettet" eller "Alle med en Link".

4 Hvis du velger «Offentlig på Web", vil du ha en kobling til dokumentet samt muligheter til å dele dokumentet på ulike sosiale medier nettsteder. Skriv inn e-postadressene til kontaktene som du ønsker å dele dokumentet. Velg om de kan redigere eller vise dokumentet ved å klikke på knappen på høyre side av e-boksen. Klikk på "Share".

5 Hvis du velger "Alle med en Link", kopier linken og dele med andre.