Slik reparerer en DVD-RW-plate

Slik reparerer en DVD-RW-plate


Plater er utsatt for skade, enten fra normal slitasje eller mishandling. CD-er, DVD-RW og DVD-R-plater blir ofte solgt i bulk, noen ganger kommer i en spindel-lignende sak, der platene er stablet oppå hverandre. Denne måten lagring gjør platene utsatt for riper og sprekker, på grunn av stadige press på sine data overflater fra vekten av platene i stabelen. Selv når en plate blir skadet, kan det ofte bli berget med bruk av noen vanlige husholdningsartikler.

Bruksanvisning

Den Tannkrem Method

1 Kjør varmt vann over platen. Ved hjelp av toalettpapir, tørke platen i en jevn, sirkelbevegelse.

2 Anvende en liten mengde av tannpasta til datasiden av den skadede platen.

3 Gni med en ren klut i en sirkulær bevegelse inntil hele platen er dekket i tannkrem. Fortsett til det meste av tannkrem er fjernet.

4 Vask overflødig tannkrem med vann, og deretter helt tørke av platen med en ren klut.

The Metal Polish Method

5 Kjør varmt vann over platen. Ved hjelp av toalettpapir eller en ren klut, tørk platen i en jevn, sirkelbevegelse.

6 Påfør metall polish til en ren klut og gni det på platen i en sirkulær bevegelse. Du må kanskje legge litt press som du gjør dette, avhengig av hvor mye skade platen er.

7 La polsk-belagte platen tørke helt.

8 Gni platen med toalettpapir eller en ren klut før polish er fjernet.

Hint

  • Hvis platen er sprukket eller fortsatt ikke spille etter rengjøring, platen kan sannsynligvis ikke bli berget.
  • Som en tommelfingerregel, lage to kopier av plater som inneholder viktige data, i tilfelle man er skadet utover reparasjon.
  • Pakkene er tilgjengelig i butikker og på nettet som hevder å reparere skadede plater (Resources 1). Dette er et alternativ for deg hvis du ønsker å bruke ekstra penger for å fikse dine plater
  • Ved søknad trykk ved rengjøring av platen, ikke overdriv. Du ønsker ikke å bryte platen mens du prøver å fikse en ripe.