Slik viser Fraksjoner i Excel 2003

Du har kanskje lagt merke til at hvis du skriver inn en brøk i en celle i Excel 2003, ender du opp med noe annet enn en brøkdel. Standard i Excel, hvis du skriver inn en brøk med en forover slash, er generelt datoformatet. For eksempel, hvis du skriver inn 1/2 i en celle og bevege seg bort fra det, at cellen vil heller lese 2 januar (i den aktuelle Windows-standard datoformat). Heldigvis trinnene til viser fraksjoner er ganske grei.

Bruksanvisning

1 Åpne Excel ved å gå til "Start" -menyen, peker til "Programmer" eller "Alle programmer" og klikke på "Microsoft Excel" i "Programmer" -listen. Eller du kan åpne Excel ved å dobbeltklikke en snarvei på skrivebordet eller oppgavelinjen.

2 Åpne et tomt eller eksisterende regneark. Merk cellene du vil ønske å bruke til å legge inn brøker ved å klikke på en av de ytre cellene i dette området, holde nede venstre museknapp og dra musen over celleområdet som du vil velge. Hvis du bare ønsker å formatere en enkelt celle, klikker du bare på den cellen.

3 Klikk på "Format" på verktøylinjen. Klikk på "celler". Den "Format Cellsw" dialogboksen åpnes. Sørg for at du er på "Number" -kategorien.

4 Klikk "Fraction" i "kategori" -listen. Under "Type" velger du hvordan du vil at fraksjoner vises. Du kan velge opptil én, opp til to eller opptil tre sifre, eller ta det enda lenger og velg "Som halvdeler", "As Quarters" og så videre, som vil runde din brøkdel av den nærmeste, halv, kvart eller hva du velger.

5 Klikk på "OK". Når du skriver inn data i cellene du formaterte, vil fraksjoner nå vises akkurat som du har definert.

Hint

  • Hvis du er sikker på at du ikke trenger å bruke disse cellene i en hvilken som helst type beregning du kan formatere cellen som tekst og dataene vil vises på samme måte som du skriver det i.
  • Hvis du ønsker å tilbakestille en celle til standard formatering, klikker du på cellen, gå til "Format" -menyen, velg celle og klikk på "General" i "kategori" -listen.
  • Du kan også få opp "Formater celler" dialogen ved å høyreklikke på en celle og klikke "Format".