Strømkabeltyper for en datamaskin

Strømkabeltyper for en datamaskin


Det er mange forskjellige strømkabler som brukes i en datamaskin. Strømkablene går fra PSU (strømforsyning) og levere strøm til hovedkortet, harddisken (e), optisk stasjon (er) og andre deler som vifter og høy effekt PCI-kort.

Hoved Connector

Den viktigste kontakten på hovedkortet er det viktigste strømtilkobling. Hvis hovedkontakten ikke er tilkoblet, vil datamaskinen ikke fungerer. Hoved-kontakter er vanligvis i 20-pin form. Men det er spesielle hovedkort som er høy drevet, for eksempel server hovedkort, thatrequire en 24-pinners kontakt.

Fire-pinners Molex-kontakt

Denne strømkontakt leverer strøm til harddisker, optiske stasjoner, vifter og andre deler som ikke er direkte koblet til hovedkortet. For et bilde, gå til img.alibaba.com/photo/272175540/4_Pin_IDE_Molex_Power_Supply_Y_Splitter_Extension_Cable_DX104_.jpg.

Åtte-Pin og 4-pinners Hovedkort kontakter

Disse kontaktene er til stede i hovedkort som krever mer strøm for å fungere enn kraften som kommer fra hovedkontakten. Dessuten er 8-pinners kontakter noen ganger brukt i SLI eller Crossfire hovedkort å drive skjermkortene. Se et bilde på www.playtool.com/pages/psuconnectors/pcie8.jpg.

SATA-kontakt

SATA strømkontakter er vant til makten SATA (Serial Vedlegg Advanced Technology) stasjoner. For et bilde, se linken i referansene.