Tegn på en utbrent prosessor

Tegn på en utbrent prosessor


Prosessorer eller prosessorer, ikke mislykkes veldig ofte, men når de gjør det, er ofte vanskelig å finne feilen. Dette er fordi andre skadde komponenter, som strømforsyning eller hovedkort, etterligne en prosessorfeil. Å erstatte en prosessor med en annen er den beste måten for å diagnostisere en fiasko. Hvis du ikke kan gjøre dette, de fleste datamaskiner har andre måter å varsle deg om et problem med prosessoren.

Se etter Overoppheting

En datamaskin slår seg av hvis den begynner å overopphetes. Hvis datamaskinen slås av tilfeldig, spesielt i løpet av få sekunder for å slå den på, kan prosessoren være overoppheting. Dette betyr ikke at prosessoren har sviktet, men hvis du fortsetter å la den bli overopphetet, kan det føre til permanent skade. For å se etter overoppheting, sette datamaskinen i et kjølig, godt ventilert sted. Fjern støv fra prosessorens vifter og ventiler, og sjekke fansen til å sørge for at de fungerer som de skal. Aldri sperre ventilene med en gjenstand.

Lytt til Piper

Når datamaskinen startes, BIOS, eller Basic Input / Output System, kjører en power-on self-test (POST). Hvis datamaskinen oppdager et problem med noen tilkoblede utstyret, piper det å varsle deg om problemet. Start datamaskinen og lytt etter et lydsignal. Lydkodene varierer avhengig av datamaskinmodell. Generelt, fem eller syv korte pip indikerer en prosessorfeil. Andre merkelige pipemønstrene indikere et problem med en annen komponent, for eksempel RAM, hovedkort eller monitor. Rådfør deg med bruksanvisningen til riktig diagnostisere datamaskinens BIOS piper.

Undersøk Processor

Hvis datamaskinen fortsetter å vise tegn på et problem, åpne kabinettet og finne prosessoren. Se etter og stram løse skruer rundt prosessoren. Hvis prosessoren er løs, det gjør ikke kontakt med hovedkortet, og det vil ikke fungere. Sjekk termisk sammensatte mellom prosessoren og kjøleribben. Tilsett mer termisk forbindelse, hvis det er nødvendig. Sølt drikke, mat og støv noen ganger blir sittende fast under prosessor, forårsaker den til å mislykkes. Hvis du ser disse tingene, tørk nøye dem bort fra prosessoren. Hvis væske er sølt på prosessoren, vil det ikke lenger fungere.

Test en erstatning prosessor

Den eneste måten å diagnostisere en ødelagt prosessor er å prøve en annen. Finn en prosessor som fungerer og erstatte prosessoren med den. Hvis datamaskinen starter normalt og går uten problemer, så den opprinnelige prosessoren er skadet. Hvis, derimot, fortsetter datamaskinen til å virke uregelmessig, og en annen komponent mislykket, ikke prosessoren. Hvis du ikke har en ekstra prosessor på hånden for å utføre denne testen, ta med datamaskinen til et verksted. Verksteder har utstyr for å gjøre denne testen for deg.