The History of the Word Processor

The History of the Word Processor


De komplekse visuelle tekstbehandlere i dag har liten likhet med de enkle og særpreg skrive verktøy i flere tiår tidligere. Historien om tekstskapende maskiner begynte århundrer siden med de første presser, og beveget seg mot stadig større automatisering og tilpasning.

Pre-datamaskin

Opprettelsen av de første Movable Type trykkerier i det 15. århundre markerte det første trinnet i å automatisere skriveprosessen. Selv tidkrevende i forhold til forbruker utskrift metoder i dag, Movable Type sterkt forkortet den tiden som trengs for å skrive litteratur. Med introduksjonen i slutten av 1800-tallet, skrivemaskin ytterligere effektiviseres skriveprosessen.

Flytte Digital

Den automatiske skrivemaskin skapt av M. Schultz selskapet i begynnelsen av det 20. århundre lagt til en funksjon nå allestedsnærværende i tekstbehandling: opptak en kontordame arbeid. Skrivemaskinen opprettet et slag kort som nøklene deprimert, som rullet inn i maskinen og kan automatisk gjenskape et dokument. I 1964, IBM gjorde lagring av informasjon enklere med etableringen av Magnetic Tape Selectric skrivemaskiner. IBMs maskin lagret data på en gjenbrukbar tape, som inkluderte kopiering og redigeringsfunksjoner.

CRT og etter

I 1976, Wang Laboratories skapte den første tekstbehandling maskin som vises typen på en CRT-skjerm. Flere lignende enheter fulgt, hver koster et minimum av flere tusen dollar. Disse maskinene brukes kassetter for lagring, og senere innlemmet de 8,5-tommers disketter.

personlige datamaskiner

Etter innføringen av IBMs personlige datasystemer i 1980, tekstbehandlere var mer vanlig komponenter i en multi-bruk system snarere enn en dedikert maskin. Begrepet "tekstbehandler" ble assosiert med et stykke programvare, et skille fortsatt i bruk i dag.

økende kompleksitet

Siden 1980-tallet, endringer på datamaskinen tekstbehandling avtatt, med de fleste innovasjoner med fokus på å gi flere utenheter til forbrukerne. Trutype font-kompatibilitet sluttet tidlig programvare tekstbehandlere, som gjorde flere filformater og utskriftsalternativer. Nye tekstbehandlere ofte fungere som en del av en større pakke med programvare, inkludert andre forretnings eller administrative programmer. Spesialiserte tekstbehandlere lage tekstdokumenter for programmering eller lovlig bruk.