Typene av CRM-systemer

Customer Relationship Management (CRM) programvare serverer behovene til små bedrifter så vel som store bedrifter ved å skape et fokus på business & # 039; s kunder. De ulike typer CRM-systemer har felles mål om å skape muligheter, gjennom bruk av teknologi for å forbedre kvaliteten på tjenesten en virksomhet gir til nåværende og potensielle kunder. CRM-systemer basseng informasjonskilder fra salg, markedsføring, kundeservice og regnskap databaser for å skape et enkelt, omfattende verktøy.

operasjonell

Operasjonell CRM-systemer fokusere på programmer som integrerer frakoblede datasett i en bedrift. Disse systemene bringe fokus til kunder auto, ofte gi informasjon fra en rekke databaser på en enkelt Internett nettside slik at en forretnings & # 039; s ansatte kan gi rask service til kundene. Den viktigste fordelen med disse systemene består i sin evne til å la ansatte gir rask service og svar til kunden uten å måtte bruke ett program for å få tilgang til en kunde & # 039; s salgsrekorder, en annen for å få tilgang til teknisk støtte poster, og enda en til tilgang faktureringsinformasjon. Operasjonell CRM-systemer effektivisere kundeservice prosessen.

analytisk

Analytisk CRM-systemer fokuserer på sanking innsikt om kundene fra en business & # 039; tilgjengelige data. Som alle CRM-systemer, analyse systemer integrere data fra en business & # 039; s ulike databaser. Analytiske systemer skiller seg fra andre i måten de bruker disse dataene. Analytisk CRM-systemer gjelder teknikker som data mining, hvor spesialiserte programmer undersøke data for å se etter mønstre og trender. Analysene systemene skape forbedre kundeservicen ved å peke på utbredte problemer som kanskje ikke er tydelig fra enkelte tilfeller slik at bedrifter kan løse problemene før de blir verre. Dette proaktiv tilnærming til kundeservice kan bidra til å redusere en business & # 039; kostnader.

samarbeids~~POS=TRUNC

Delte CRM-systemer bevege seg utenfor en bedrift å innlemme virksomheten & # 039; s eksterne kontakter som leverandører, leverandører og distributører. Systemene tillate en bedrift å hente flere data inn i tjeneste for sine kunder, ofte ved å gjøre informasjon tilgjengelig for kundene selv gjennom en spesiell type nettsted, et ekstranett. Delte CRM-verktøy fokusere på slik at kundene kan jobbe interaktivt med en bedrift å forbedre tjenesten virksomheten gir dem. Systemene søke å forbedre kommunikasjonen mellom virksomheten og kunden med nye kommunikasjonslinjer, som omfatter nye teknologier, for eksempel direktemeldingsverktøy, for å supplere telefon- og e-postkommunikasjon.