Typer av feil på harddisken

Typer av feil på harddisken


Med den økte kapasiteten på harddisker, er risikoen for å miste store mengder viktig informasjon er større. Så lenge en harddisk brukes innenfor spesifikasjonene, er det risiko for svikt og skader redusert, og moderne harddisker er generelt mer pålitelig enn eldre. Med riktig vedlikehold, som vanlig defragmentering og virusskanning, kan du også forlenge levetiden på en harddisk, men det er fortsatt visse typer stasjonsfeil som kan streiken når som helst.

Hard Drive Logisk Korrupsjon

Logisk korrupsjon er en form for diskfeil som skjer når filsystemet på harddisken er så skadet at du ikke er i stand til å få tilgang til dine data. Filtildelingstabellen eller FAT, holder styr på hvor all informasjon på harddisken din er. Med en svært fragmentert stasjon, kan et enkelt stykke informasjon spres ut over hele stasjonen. Når en logisk feil oppstår, blir FAT håpløst viklet fører til tap av data. Denne typen kjøring feil kan repareres med spesiell programvare, og kan forebygges med regelmessig drive vedlikehold som defragmentering. Mens logiske feil kan oppstå hvis det er fysisk skade på en harddisk, de er oftere enn ikke symptomer på et virus eller annen programvare feil.

firmware Korrupsjon

Som logiske korrupsjon feil, er Firmware korrupsjon en slags programvarefeil som kan føre til at harddisken til å mislykkes. Fastvaren er en spesiell type programvare som gjør at datamaskinen kan riktig oppdage og samhandle med harddisken; dersom dette blir ødelagt, er datamaskinen i stand til å nøyaktig oppdage den elendige maskinvare. Symptomer på firmware korrupsjon omfatter stasjonen slår opp riktig, men ikke å bli oppdaget av datamaskinens BIOS; eller, hvis BIOS er oppdaget, vil datamaskinen henger under oppstartsprosessen som det ikke kan riktig tilgang til stasjonen. I de fleste tilfeller er dataene på stasjonen der fortsatt, men kan ikke være tilgang uten firmware å være løst.

elektronisk Failure

Elektronisk svikt er en fysisk form for feil på harddisken, og den vanligste årsaken er overspenning eller pigger. Når dette skjer, er kontrollerkortet på harddisken i seg selv stekt (synlige brannskader er tydelig i ekstreme tilfeller), som i sin tur gjør stasjonen uleselig til datamaskinen. En stasjon som har hatt en elektronisk svikt vil ikke spinne opp når den er koblet til en datamaskin, og vil ikke bli oppdaget av BIOS eller operativsystemet. Den eneste måten å sikre seg mot denne typen disken er riktig overspenningsvern.

mekanisk svikt

Hvis harddisken gjør eventuelle gjentatte klikkelyder når starter opp, oddsen er at en mekanisk svikt er årsaken. Mekaniske feil oppstår når den interne bevegelige deler av en harddisk bli skadet (på grunn av en smell eller lignende hendelse), eller rett og slett slites ut. Det er ikke mye som kan gjøres hvis en mekanisk feil oppstår med en harddisk bortsett erstatte det. Selskaper som tilbyr datarekonstruksjon kan være i stand til å hente data som ble lagret på harddisken, så ikke bli fristet til å tukle med den kjører selv når du bare vil minske sjansene for en vellykket utvinning.