Typer av kryptering

Typer av kryptering


Datakryptering finnes på flere nivåer. Du kan kryptere skriving ved hjelp av en enkel eller dobbel nøkkel eller en algoritme. Du kan kryptere harddisker, mapper og filer; operativsystemer kan settes til å kryptere data også. Du kan også bruke bilder for å skjule filer og til og med andre bilder. Selv trådløse systemer gjelder ulike former for kryptering for å skjule data fra uautorisert tilgang.

Basic Encryption

Data kryptering kan bruke en, eller en kombinasjon av tre, felles metoder for å skjule et dokument. En algoritme kan kode en melding; det kan være alt fra en enkel matematisk formel, for eksempel erstatte hver fjerde bokstav med bokstaven som vises før den i alfabetet, til flere sider integrert Kalkulus formater. En annen krypteringsformat, den private nøkkel eller symmetrisk metode, har vært brukt i århundrer. De to partene på hver ende av den krypterte meldingen aksje en unik nøkkel som dekrypterer koden. Den tredje metoden er offentlig og privat nøkkel, også kjent som asymmetrisk kryptering. Dette krever både en offentlig eller universal-tasten holdes av mange brukere, inkludert avsender og mottaker, og en privat nøkkel som bare er kjent bestemt avsender og mottaker.

maskinvarekryptering

Selv om skyen er raskt blitt mer populært lagringsmedium, harddisker inneholder fortsatt det store flertallet av sensitive data for både personlige og enterprise-nivå brukere. For å beskytte data programvare, har sikkerhetsselskapene utviklet en rekke løsninger. En av de mest populære blant denne bredt felt er PGP (Pretty Good Protection), utplassert av Symantec. PGP bruker en kryptografisk algoritme for å skape en unik sesjonsnøkkel etter å komprimere data som det er skrevet til stasjonen. Når meldingen er sendt, bruker mottakeren felles nøkkel for å laste ned data og deretter åpner filen ved hjelp av den unike nøkkelen sendes med dataene. De fleste andre maskinvarekryptering programvaren bruker lignende teknikker.

Wi-Fi Security

Den trådløse ruteren bruker luftveiene til å sende og motta data i nettverket, som kan gjøre det synlig for uautoriserte misbrukere. For å hindre ulovlig tilgang, kryptering systemer kom i bruk på 1990-tallet. Den første populære trådløs kryptering, WEP, viste seg å være for lite forsvar mot nysgjerrige øyne. Neste kom WPA og senere WPA2, som brukes enten et enkelt nettverk-wide krypteringsnøkkel eller, i bedriften versjon, en ny nøkkel opprettet med hver bruker tilgang til nettverket. Enterprise-versjoner av WPA2 bruker en egen server som heter RADIUS anses nesten ugjennomtrengelig for hacking.

Operating System Encryption

Utover enkle passord anerkjennelse protokoller kan operativsystemer har innebygd krypteringsprogrammer av sine egne. Både Microsoft og Apple har slike alternativer tilgjengelig i sine nyeste operativsystemene. I tillegg er flere programvareleverandører tilbyr tredjeparts OS kryptering programvare. Selv på en muttere og bolter nivå, alle slike programmer har lignende funksjonalitet, noen tilbyr flere funksjoner enn andre. I tillegg til å gjøre filen tekst ser ut som vrøvl, enkelte programmer kan du spøkelse operativsystemet helt og skape en lokkedue operativsystem som synes ufarlige til en tyv eller hacker. Slike programmer inkluderer TrueCrypt, BitLocker, AES Crypt og Cloudfogger, noen som vil bidra til å holde dataene ut av hendene på feil personer.