Typer av WEP-godkjenning

Vi lever i en alder av informasjon. Friheten og tilgjengeligheten av data som tilbys av trådløse nettverk er motvirket av behovet for å beskytte dataene. All informasjon som sendes eller mottas mens du er koblet til et trådløst nettverk kan være tilgjengelige for alle tyvlytting på tilkoblingen. For dette formål, trådløse nettverk må bruke ulike krypteringsteknikker for å bidra til å sikre integriteten og personvern av data som går gjennom dem.

WEP

WEP står for kablet ekvivalens protokollen. Det var opprinnelig ment å gi trådløse nettverk samme nivå av personvern og sikkerhet som tilbys av kablede nettverk. WEP består av to hoveddeler. Den første delen er en brukergenerert nøkkelen består av alfanumeriske tegn, 0 til 9 og A til og med Z, som er felles for alle enheter som skal kobles til nettverket. Den andre delen er en tilfeldig generert innledende vektor, kjent som IV, som er sammenkjedet med brukeren generert nøkkel.

WEP2

WEP2 var en forbedring av den opprinnelige WEP-protokollen. Det forsøkte å heve noen av manglene i standard WEP beskyttelse. Det ble presentert i et par tidlige IEEE 802.11i utkast og så valgt implementering på noen ikke-WPA / WPA2-kompatibel maskinvare. En av WEP2 er forbedringene var i å utvide de sentrale verdier og IV til 128 bits. Dette var tenkt å bidra til å eliminere brute force angrep og mangler i IV. Den utvidede lengde gjorde lite for å overvinne den generelle mangler i WEP-algoritmen og WEP2 ble til slutt droppet.

WEPplus

WEPplus eller WEP +, er en WEP forbedring utgitt av Agere Systems. Det er en proprietær forbedring og forsøk på å styrke WEP-sikkerhet ved å eliminere svake nøkler, nøkler som lett kan bli fanget opp og ødelagt. WEP + er kun tilgjengelig på bestemte Agere Systems Wi-Fi utstyr. WEP + -aktiverte Wi-Fi-utstyr er fullt kompatibel med andre ikke-WEP + utstyr og kan kommunisere med dem, men de vil ikke få de ekstra sikkerhetsfordeler når du gjør det. WEP + må være i aksjon på begge sider av forbindelsen for full sikkerhet, noe som begrenser dens anvendelighet.

dynamisk WEP

Dynamisk WEP er en leverandør-spesifikk funksjon som finnes på noen trådløst utstyr, slik som de utgitt av Cisco Systems. Den forsøker å løse sikkerhetsproblemer i standard WEP ved å skape, blant andre funksjoner, har evnen til dynamisk opprettet WEP-nøkler for hver bruker eller for hver økt.

Advarsel

WEP-protokollen anses nedlagt fordi det nå har blitt svært enkelt for de fleste WEP krypte å bli brutt i så lite som et par minutter. Hvis noen grad av sikkerhet er nødvendig i et nettverk, migrere til WPA eller WPA2, avhengig av hva utstyret kan støtte.