Typer datamaskin DVD-plater

Typer datamaskin DVD-plater


Digitale videoplater har vokst fra å være bare en digital måte å se dine favorittfilmer til å representere en ny standard i plate datalagring. Faktisk har begrepet DVD vokst til å omfatte flere typer plater som kan bære ulike mengder informasjon, og kan noen ganger bli slettet og gjenbrukes.

DVD-R

DVD-R er en generell plate som blir brukt til å spille inn videoer eller datafiler. DVD-R-plater innlemme en organisk fargestoff, som CD-R-plater gjør. Disse platene kan inneholde opptil 4,7 GB med informasjon per lag og kommer i enkelt lag og dual layer formater. DVD-R er kompatibel med de fleste vanlige DVD-spillere, men kan bare tas opp på en gang. Dette betyr at hvis en feil er gjort under kopiering, er DVD ubrukelig.

DVD + R

Selv om DVD-R-plater kan leses i mange av DVD-lesere og aktører, selskaper som Sony, Dell, Yamaha og Philips nødvendig denne spesielle type DVD-plate for bruk i sine eldre spillere. Disse platene har en faseendring media med en høyfrekvent vaklet sporet for å få plass til DVD-brennere og spillere fra disse selskapene.

DVD-RAM

DVD-RAM-plater er ikke kompatible med mange DVD-spillere, og er først og fremst brukes til å lagre data for bruk på datamaskiner. Denne typen DVD-disk må brukes i enten en lukket eller forseglede kassetten, og blir anvendt i en industriell eller sikre kontor kapasitet. I tillegg bruker denne DVD-plate en overskrivbar blekk som kan slettes og skrives til å redigere eller erstatte lagret informasjon. Disse platene er forventet å vare i minst 30 år, og kan omskrives opptil 100.000 ganger.

DVD-RW

En annen overskrivbar plate er DVD-RW. Disse platene trenger ikke være i en patron og kommer i 4,7 GB kapasitet. DVD-RW-plater (også kjent som DVD-R / W og DVD-ER) er kompatibelt med de fleste DVD-spillere og kan ta opp både video og data. Disse platene bruke en faseendring slett blekk som er lavere i reflektivitet enn DVD-R eller kommersiell DVD-medier. Dette kan føre til problemer når du prøver å spille av video i eldre DVD-spillere.

DVD + RW

DVD + RW, som DVD + R, er et format som brukes av eldre Philips, Sony, Hewlett-Packard, Dell, Ricoh og Yamaha-produkter. Platen er også overskrivbare og inkluderer høy frekvens vaklet groove inkludert i DVD + R-plater som gjør disse platene mer kompatibel med DVD-stasjoner laget av disse selskapene.