Ubuntu Acer 5315 Touchpad virker ikke

Acer Aspire 5315 er en 15,4-tommers Celeron-drevet laptop som ble utgitt av Acer i 2008. Selv om mange Aspire brukere som velger å installere Ubuntu på den bærbare datamaskinen ikke opplever noen problemer etterpå, kan du oppleve at din Acer 5315 touchpad ikke fungere korrekt i Ubuntu. Det er fem vanlige årsaker til en ikke-fungerende touchpad i Ubuntu. Ved å plugge inn en ekstern mus og gå gjennom feilsøkingen, kan du få din Acer bærbare touchpad arbeider i Ubuntu.

touchpad funksjonshemmede

Hvis din Acer Aspire 5315 touchpad ikke fungerer etter installere Ubuntu på datamaskinen, er en av de mest sannsynlige årsakene en deaktivert touchpad. Acer 5315 kommer med en knapp som er plassert over touchpad og er beregnet for brukere som gjør mye av å skrive og ønsker ikke musen til å flytte rundt. Når du trykker på knappen, blir touchpad midlertidig deaktivert for bruk og et rødt lys viser ved siden av knappen. Trykk på knappen igjen for å aktivere touchpad og det skal fungere i Ubuntu.

Driver Activation

Selv om Ubuntu vanligvis laster ned nødvendige drivere automatisk, er ikke alle sjåfører aktivert som noen ganger Ubuntu finner drivere som ikke nødvendigvis er kompatible med datamaskinens maskinvare. Hvis Ubuntu har unnlatt å aktivere touchpad driveren for Acer 5315 Aspire, vil touchpad ikke fungerer. Du kan vanligvis løse dette problemet ved å klikke på "System" -ikonet og deretter ved å velge "Administrasjon" og deretter "Restricted Drivers Manager." Velg touchpad driver og klikk "Aktiver" for å aktivere driveren.

Manglende Driver

Mens Ubuntu vanligvis laster ned drivere for maskinvare automatisk ved installasjon på en datamaskin, noen ganger Ubuntu ikke finner riktig touchpad driver for datamaskinen. Akkurat som med Windows, Acer 5315 krever riktige driveren for pekeplaten skal fungere riktig. Du kan laste ned Ubuntu touchpad driver for din maskin ved å besøke Acers støtte hjemmeside. Følg Acer instruksjoner for å installere driveren og deretter din touchpad skal fungere.

Andre problemer

Acer 5315 touchpad ikke fungerer etter installasjon på grunn av et midlertidig problem. Dette skjer vanligvis på første oppstart etter installasjon av Ubuntu, men kan også oppstå etter å ha utført rutine Ubuntu oppdateringer. Omstart av maskinen løser vanligvis problemet i dette tilfellet. Acer 5315 pekeplate, også ikke fungerer på grunn av et problem med touchpad maskinvare. I dette tilfellet, må du kanskje ta den bærbare datamaskinen til en tekniker eller sende den til Acer å ha touchpad reparert.