Ulemper av Leger Web-sending

Ulemper av Leger Web-sending


En webcast er en live trening hendelse som er levert via Internett og telefon. Deltakere på en webcast trenger bare en Internett-tilkoblet datamaskin med høyttalere eller en høyttaler telefon hvis det er en oppringt nummer. Leger kan bruke webcasts å konferere med kolleger på behandlingstilbud for en pasient eller som et pedagogisk virkemiddel for medisinstudenter. Selv webcasts tillater leger å få kontakt med helsepersonell hvor som helst i verden, er det webcast ikke så personlig som møtet i person og gjør demonstrere medisinske teknikker vanskelig. I noen tilfeller kan live demonstrasjon og samhandling ikke erstattes av elektroniske kontakt.

Det grunnleggende

Webcasts kan gi et virtuelt klasserom miljø for medisinsk faglig. Webcasts streames over Internett fra en ekstern server. Leger kan skape en live webcast og gjøre den tilgjengelig for visning på et senere tidspunkt. Den webcast kan kringkastes til en liten gruppe av utvalgte medisinske fagfolk eller til et bredere publikum.

Nettverksproblemer

Kvaliteten på en webcast avhenger av nettverkstilkoblingen som er tilgjengelig for webcastbrukere. Treg nettverkstilkoblinger kan føre til problemer med videooverføring. Hvis legen er å gi en demonstrasjon av noe slag, kan deltakerne ikke kunne få tilgang til videoen. Nettverkstilkoblinger kan også bli bremset ned hvis det finnes et stort antall webcast deltakere; Dette kan i stor grad redusere kvaliteten på webcast. I tillegg vil eventuelle feil i nettverkstilkobling føre til tap av webcast. Hvis en medisinsk prosedyre er fokus for webcast, kunne deltakerne gå glipp av viktig informasjon.

utstyr Tilgjengelighet

Utstyr og teknologi som kreves for å støtte webcast økter kan ikke alltid være kostnadseffektivt i forhold til en levende møteplass. Utstyr som brukes til å lage kvalitets webcasts omfatter kameraer, lys og mikrofoner. Legen hosting webcast må ha en rask nettverkstilkobling for å støtte overføring av levende bilder. Dessuten må hver webcast seer har tilgang til en datamaskin for å se webcast. Dette kan utgjøre et problem hvis det er medisinsk personell som arbeider på avsidesliggende steder eller som ikke har tilgang til en avansert datamaskin.

Interaksjon

Selv om en webcast er live, vil deltakerne ikke få samme nivå av samhandling som de ville i en live session. Under webcast, deltakerne vanligvis bare kan kommunisere med legen som presenterer ved å skrive inn spørsmål via en tekstmelding plassert i køen. I tillegg har et stort antall webcast deltakere kan føre til spørsmål ikke blir besvart som de kommer opp, noe som vil gjøre sammenkobling spørsmålet med demonstrasjonen vanskelig.