Vanlige feil i 3D modellering

Vanlige feil i 3D modellering


Tredimensjonal eller 3D-modellering har blitt en populær gjengivelse metode for filmer, TV, mobile enheter og datamaskiner. Dagens datamaskiner kan enkelt håndtere kravene til tredimensjonal modellering programvare, og modelleringsprogrammer faller dramatisk i pris, slik at flere mennesker har tilgang til modellering programvare for arbeid eller personlig bruk. Men det er noen vanlige feil folk gjør når du bruker tredimensjonal modellering programvare.

Detaljer og Tekstur

De fleste nybegynnere tredimensjonale modellbyggere tror alle deler av et objekt eller plass skal modelleres. Dessverre, de ressursene som brukes ved å modellere applikasjoner stiger dramatisk med hvert nivå av ekstra detalj. Så, er det viktig å modellere bare hva som vil dukke opp på skjermen, i stedet for å modellere alle deler av et mellomrom. Videre er teksturer og bakgrunnsobjekter representert beste ved hjelp av kart, i motsetning til tredimensjonale modeller. Maps, slik som bump maps, er to-dimensjonale bilder som gir tredimensjonale informasjon for objektene gjengitt i en modellering program. Bruken av kart senker mengden minne som er nødvendig for å gjengi en scene på datamaskinen.

Kvalitet rende~~POS=TRUNC

Når gjengi en tredimensjonal scene, vil de fleste nybegynnere ikke justere oppløsning og gjengivelse kvaliteten på scenen. Så, enten har den resulterende gjengivelse eller animasjon for høy bildekvalitet for en gitt enhet eller er kornete og pixelated på grunn av lav kvalitet rendering. En animasjon som er ment å bli sett på en mobil enhet trenger ikke å bli gjort til IMAX kvalitet; dessuten en animasjon som skal vises på en IMAX-skjermen er dårlig formidlet ved bruk rende innstillinger for en mobil enhet.

Lighting

Mange tredimensjonale modellbyggere ikke gir tilstrekkelig belysning for en scene. Belysning kan gi ekstra nivåer av tredimensjonalitet med skygger og skyggelegging objektenes tredimensjonale former. De fleste modellene skal lyse med minst to lys, men jo mer lys du legger til, jo større dybdefølelse i en scene. Lys kan brukes til å fremheve enkelte elementer som er viktig, så vel som for skygge og skygge.

Landskap

I likhet med belysning, de fleste modellbyggere ikke gir tilstrekkelig kontekst for en scene. Landskapet eller utformingen av en scene lar modeler å legge til dybde ved bruk av forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn signaler. I tillegg kan gjengis miljøet gi informasjon om en historie som ikke kan formidles med hovedpersonen eller gjengitt objekt.

eksport~~POS=TRUNC Spesifikasjoner

Når du lagrer den tredimensjonale modell for bruk i andre programmer, bør modeler endre eksportere eller lagre innstillinger til et format som passer for modellens bruk. For eksempel, de fleste ikke justere polygon eller ansikt nummer setting for modeller og mange modeller har en svært kompleks geometri som resulterer i svært store filer. Også mange programmer krever spesielle geometrier, slik som modeller konstruert fra kurvene versus de konstruert av polygoner. Alle modelleringsprogrammer kan justere utgang innstillinger, slik at modeler bør sikre den lagrede filen er hensiktsmessig.