Veiledning for Framesetting

Veiledning for Framesetting


Framesetting er en eldre måte å lage HTML-filer som har kolonner. Hver kolonne inneholder en egen kilde HTML-side. For eksempel kan du lage en nettside som har en venstre navigasjonskolonne i den første rammen og innholdet rammen midt på siden. Du setter opp rammene i den viktigste kilden til dine hjemmesider.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen. Type "notepad" i søketekstboksen og trykk "Enter". Windows Notisblokk tekstredigeringsprogram åpnes. Du kan bruke dette til å skape en kilde nettside for framesetting, eller du kan bruke en tredje parts program du har kjøpt for å lage websider.

2 Skriv inn følgende kode inn i Notepad redaktør:

<Html>
<Head> <title> Min side </ title> </ head>
<Body>
<i ramme Cols = "25%, 75%">
<Frame src = "one.htm" />
<Frame src = "two.htm" />
</ Ramme>
</ Body>
</ Html>

Bytt ut "one.htm" og "two.htm" med navnene på de nettsidene du vil bruke i rammene. Denne koden skaper to rammer. Den første er 25 prosent på siden, og det tar opp til venstre på siden. Den andre rammen er 75 prosent på siden, og det er ditt senter innhold delen.

3 Klikk Notepad "File" menyen. Klikk "Lagre som". I "File Name" tekstboksen, skriv "index.html" og klikk "Lagre". Dette sparer og skaper siden på datamaskinen.

4 Dobbeltklikk på "index.html" filen du nettopp opprettet. Den åpnes i nettleseren din. Åpne siden i nettleseren kan du vise på siden og teste koden.