Verizon Vs. Sprint bredbånd

Ulike mobilnettet selskaper tilbyr høyhastighets mobilt bredbånd, men bare Verizon og Sprint tilbyr EV-DO Rev. tilgang med løfte om fremtidige oppgraderinger til LTE og WiMAX tjeneste, med opp til 12 / mbps hastighet. Mens begge synes å tilby de samme funksjonene, er det markerte forskjeller i dekning, servicekontrakter og kundesupport.

Historie

Begge selskapene tilbyr samme EV-DO (Evolution-Data Optimized) Rev. tilgang med opp til 3,1 / mbps overføringshastighet. EV-DO er en videreutvikling av CDMA2000 mobil standard 1xRTT, og omhandler spesifikt med dataoverføring over en mobilforbindelse. Å tillate hastigheter kan støtte VoIP-applikasjoner, er EV-DO et avansert datatilkobling som er opp til standard med moderne, hjemme bredbånd.

Identifikasjon

Den grunnleggende prising av hver tjeneste er den samme. Verizon og Sprint både belaste $ 59,99 / mo for 5 GB dataoverføring til brukere som allerede har en stemme linje med dem. Det er en $ 35 aktiveringsavgift for hver slik at de to produktene er økonomisk nøyaktig. Hvor de skiller er i kontrakts ganger. Sprint tilbyr bare en to-års kontrakt uten unntak, mens Verizon tilbyr en 1 eller 2 års opsjon. Verizon lader også en $ 175 tidlig avslutning av kontrakten gebyr hvor Sprint belaster $ 200. Begge selskapene belaste en ekstra $ 50 per gigabyte over 5GB data cap. Alle priser er fra og med 2009.

typer

Begge selskapene tilbyr tethering enten gjennom telefon eller med aircards. Hvis telefonen støtter EV-DO-tjenesten og den bærbare datamaskinen støtter Bluetooth, kan du bare koble de to for tjenesten. Sette opp en aircard er angivelig like enkelt med enkel Plug-and-Play-støtte på de fleste operativsystemer. Brukere rapporterer også det første oppsettet av tjenestene for hver transportør er nær identisk i tid, med hver tar omtrent én virkedag for oppsett og aktivering før de er i stand til å få tilgang til Internett.

betraktninger

Verizon er ofte anses å ha den beste nettdekning av en teleoperatør, og dette gjelder med sin EV-DO-tjenesten. Mens i storbyområder, kan Sprint konkurrere, det er ingenting som Verizon enorme dekningskart utenfor tettbygde byer. Verizon er også ansett å ha, av de fleste kontoer, en overlegen kundeservice.

fordeler

Mens Verizon virker som en bedre tjeneste basert på nettverksdekning og kundeservice, er det noen fordeler med å gå med Sprint hvis du ikke er en Verizon kunde. Hvis Sprint har dekning i ditt område, så deres $ 59,99 plan er nesten perfekt for deg, som EV-DO service med Verizon, uten en stemme plan, koster $ 79,99 / mnd. Alle prisene er som i 2009. Den andre delen er at Sprint er allerede i ferd med å rulle ut og teste sitt 4G (WiMAX) nettverk som vil være fremtiden for mobilt bredbånd. Hvis du allerede har WiMAX-kompatible enheter, for eksempel Nokia N810 eller andre dyktige produkter, så du kan begynne å bruke sine 12 / mbps nettverk uten å måtte kjøpe nye kort. Annet enn det, men Verizon tjenesten synes som det vil være overlegen til slutt, spesielt når de begynner å rulle ut sitt LTE-tjenesten en gang i slutten av 2009.