Zip Disk Informasjon

Zip Disk Informasjon


Zip-disker er en type lagringsmedium utviklet for å fungere i en liten, bærbar stasjon kjent som en zip-stasjonen. Hensikten bak disse diskene og stasjonene var å lage backing opp datafiler for personlig arkivering enklere. Zip-disker har vært tilgjengelig siden 1995, og når de ble løslatt, var de den mest effektive typen bærbar lagring, siden en 100-megabyte zip disk kan holde data tilsvarende 70 disketter.

Funksjon

Zip disk er en proprietær disk type som bare er kompatibel med zip disker. Denne teknologien kommer fra Iomega, selv om det finnes lignende produkter tilgjengelig på markedet fra andre produsenter. Formålet med zip disken er å tjene som en bærbar og overskrivbare form for media, noe som åpner for en mye større lagringskapasitet i forhold til andre teknologier på den tiden. Før utgivelsen av zip disk, den mest bærbare form av lagringsmedier var diskett.

Størrelse

Den opprinnelige zip disken var tilgjengelig i en 100 MB størrelse, men ekstra lagringskapasitet til slutt ble innført, herunder 250 MB og 750 MB kapasitet. Den opprinnelige 100 MB størrelse ble tilgjengelig i 1995, jo større andre generasjon med en disk kapasitet på 250 MB kom ut i desember 1998, og kapasiteten disk 750 MB kom ut i 2002.

Interface

Zip-disker er tilgjengelig i to forskjellige versjoner, en parallell versjon og en SCSI, eller Small Computer System Interface. Den parallelle grensesnittet versjonen gjør det mulig for deg å kjede en skriver fra zip-stasjonen, slik at både skal samtidig koblet til parallellporten på en datamaskin. Tidligere zip disker var tilgjengelige med FireWire og USB-tilkobling grensesnitt i tillegg. Zip Disken er en ekstern harddisk i stedet for en intern stasjon som en CD-ROM eller diskettstasjon som betyr at den opererer utsiden av datamaskinen.

kompatibilitetsproblemer

Fordi zip disken er en proprietær form av en lagringsmedier, kan det ikke leses av noen annen disk leseenhet. Det samme gjelder for zip-stasjonen selv, som kan lese zip disker, men ingen andre typer disk. Den nyere eksterne harddisker, 250 og 750, er bakoverkompatibel med eldre disk typer, men den zip-stasjonen teknologien har ikke frem-kompatibilitet evner. Så mens en 750-stasjonen kan lese 100, 250 og 750 disker, kan en 100-stasjonen ikke lese 250 eller 750 disker.

lignende enheter

Det finnes en rekke konkurrerende enheter i riket av flyttbare lagringsenheter. Når zip disker først ble produsert i 1995, den største rival på den tiden var Super som tilbød et større lagringskapasitet, 120 MB i stedet for 100 MB. Samtidig, Iomega, selskapet bak zip disken teknologien også produsert en stasjon kjent som Jaz-stasjonen, som tilbød 1 GB og 2 GB lagringskapasitet. Det er mange andre konkurrerende enheter som har flyttbar lagring, inkludert USB flash media enheter og CD-R / RW og DVD-R / RW.