After Effects Fargekorrigering Tutorial

Muligheten til å bruke fargekorrigering programvaren kan du gjøre både store og små endringer i animasjon og videoprosjekter. Adobe After Effects kan du farge-korrekte opptak og bilder på samme måte som andre Adobe-produkter som Photoshop. After Effects har flere forskjellige fargekorrigering metoder.

Luminance Correction

Noen ganger opptakene viser seg for mørke eller for lyse. Alternativt kan du ha opptak der brights er ikke skarpe nok eller mørk er ikke mørkt nok. For å rette opp dette, sørg for at du har laget du vil fargelegge riktig valgt i skrivefeltet. Deretter går du inn i Effekter og Presets panel, hvor du kan klikke for å slippe ned fargekorrigering menyen. Ikke bli overveldet av alle alternativene - noen av dem er svært spesialisert og du trenger ikke å bruke dem. Rull ned og velg Levels, så enten dra den direkte på opptakene, eller dra den til lagnavnet i sammensetningen panel. Dette vil gjelde effekten, og du kan se alle dine alternativer i Effect Kontrollpanel. Hver bit av opptakene er forskjellige, men du kan vanligvis se umiddelbare resultater ved å spille med histogrammet (som er grafen som ser ut som spisse fjelltopper). Denne grafen viser mengden av høylys, mellomtoner og skygger i bildet; skyggene er på venstre og høydepunktene er på rett. Jo høyere toppene, jo mer av den aktuelle verdi det er i opptakene. Det er tre piler under, og du kan skyve dem opp og ned for å endre verdiene for fargene. Vanligvis bør du justere høylys og skygger først, deretter bekymre deg for mellomtoner for den generelle følelsen. Det vil ta tid og tilpasning, men med litt tålmodighet kan du justere verdiene for å få opptakene ser ut slik du vil ha det til.

Color Grading

Color Grading er en bransje begrep som i utgangspunktet betyr at du vil være å endre de faktiske fargene i et bilde. For eksempel, hvis du ønsket å slå noen fine, varme interiør opptakene til en scene mer passende for en politimann viser åstedet, vil dette være den funksjonen du vil bruke til å farge alt blått. For å begynne, gå til Effects og Presets panel og finne den fargebalanse effekt. Deretter drar du den enten på toppen av opptakene eller på lagnavnet. Du vil ha et ganske omfattende sett av alternativer i Effect Kontrollpanel. I video-opptakene, blir du vanligvis arbeider med tre kanaler: rød, grønn og blå. Hver av disse kanalene har høylys, mellomtoner og skygger. Muligheten til å endre og justere disse alternativene er tilgjengelig for deg med denne effekten, og du kan spille med ditt bilde ved å dra verdiene enten venstre eller høyre med musen. Men hvis du vil ha mer presis kontroll, må du vite at det motsatte av rødt er cyan, det motsatte av grønne er magenta og det motsatte av blå er gul. Derfor, hvis du ønsker mer gul i høydepunktene på bildet, vil du ønsker å redusere Uthev (SN) Blå Balanseført verdi. Hvert bilde er forskjellig, men med en grunnleggende forståelse av fargeteori, kan du enkelt gjøre de endringene du trenger å gjøre.

andre effekter

Den Hue / Saturation effekten kan bli funnet i den samme fargekorrigering rullegardin i Effects og Presets panel. Denne effekten kan du endre nyansen i opptaket eller øke fargemetningen. Teoretisk sett kan du slå alt neon rosa. Hue / saturation er best brukt med måte, men siden det endrer hele bildet, i motsetning til de nyanserte høydepunkt / mellomtone / skygge endringer av andre effekter. Den Tint effekten gjør det mulig å tilordne hvit og svart, det vil si, hvis du har hvite fluffy skyer, kan du slå dem alle rosa ved å velge dette i fargepanelet. Den Tritone effekten er lik Tint, men det lar deg tilordne de skygger, mellomtoner og høylys i stedet. Det vil ta noen spille rundt for å finne ut hva du liker og hva du er mest komfortabel med å bruke mens farge korrigering. Det er viktig å huske på, men at du alltid kan angre eventuelle feil ved å trykke Ctrl + Z eller gå til Rediger og velge Angre.