Grafisk Funksjoner av Visual Basic versjon 6

Grafisk Funksjoner av Visual Basic versjon 6


Visual Basic 6, en eldre versjon av den populære programmeringsspråk eksisterer fortsatt og krefter applikasjoner over hele verden. VB6 utviklere lage disse programmene ved å dra kontrollene på skjemaer og legge til kode for å manipulere kontrollene. Utviklere som ønsker å lage grafisk rike Windows-programmer kan gjøre det ved hjelp av grafikk funksjoner i Visual Basic 6.

PictureBox kontroll

En av de viktigste Visual Basic 6 grafikk kontroller er PictureBox. Det viser ikke bare grafiske bilder, men du kan bruke den til å organisere og gruppere andre VB6 kontroller. Hvis et bilde er for stort for PictureBox, endrer størrelsen det til å passe på bildet hvis du setter "AutoSize" eiendom. Andre egenskaper kan du legge til bakgrunner og grenser til PictureBox.

PictureClip kontroll

Den PictureClip kontroll lar utviklere å trekke flere grafikk fra et enkelt bilde. Dette er nyttig når du trenger å vise små bilder som ikoner og knapper på et skjema. Ved å opprette ett stort bilde som inneholder mindre bilder, kan du trekke grafiske ressurser som du trenger dem. Microsoft påpeker at det er mer effektivt å bruke PictureClip for mindre bilder enn å opprette egne PictureBoxes for hver grafikk i søknaden din.

Innebygde funksjoner

Visual Basic 6 kommer med innebygde funksjoner som lar deg manipulere virtuelle pensler. Bruk disse metodene for å lage grafikk av noe slag. For eksempel kan "Line" metoden du tegne linjer, rektangler og andre polygoner. Ved å sette en linje fyll eiendom, kan du selv fylle polygoner med farge som du tegner. En annen nyttig grafikk funksjon er "Point" metoden. Utviklere bruker denne til å bestemme fargen på ethvert punkt på en Visual Basic 6 form. Denne funksjonen er lik pipetteverktøyet funnet i bilderedigeringsprogrammer.

BitBlt

Avanserte Visual Basic utviklere lage komplekse animasjoner ved hjelp av Bit Block Transfer funksjon. Dette lavt nivå Windows-funksjonen, også kjent som BitBlt, kan du kopiere en del av et punktgrafikkbilde fra ett sted på en form til en annen effektivt. Dette skaper en illusjon av bevegelse og gjør det mulig å skape engasjerende spill, animasjoner og kompleks grafikk.