HTML kodet tegnsett

HTML kodet tegnsett


HTML bruker kodet tall basert på ASCII tegnsettet for å vise tegnene som utgjør koden. Normale bokstaver og tall alle har sin egen nummerkode, men det gjør andre symboler og tegnsetting. Et utvalg av valutasymboler, ikke-utskrift elementer som "tab" og utenlandske, bokstaver med aksent avrunder kode tegn. Nettlesere automatisk konvertere koden, men standard tastatur har ikke alle tegnene. For symboler ikke på tastaturer, for eksempel opphavsrett symbol, webdesignere må skrive tallkode.

Grunnleggende

Det er 256 tegn i HTML-koden. Hver figur har et tall mellom 0 og 255. Webdesignere kunne skrive HTML helt i koden, men, for tegn som kan skrives på et tastatur, de skriver bokstavene, og la nettleseren gjøre konverteringen. Når et tegn ikke vises på et tastatur, kan Webdesignere fortsatt bruke den ved å skrive inn tegnet, tallet symbol og antall tegn. For å vise opphavsretts symbol, en designer typer & # 169. Opphavsretten symbolet vises på siden.

Non-Skrive ut tegn

Tallene fra 0 til 8, 11 og 12 er ubrukt og har ingen tegn tildelt. I mellom er det 9 - tab horisontal, 10 - linjeskift og 13 - vognretur. De 14 til 31 stillinger er igjen ubrukt.

Noen tegnsetting og vanlige symboler

Posisjonene av 32 til 47 inneholder en blanding av skilletegn og symboler, etterfulgt av 48-57 representerer de ni sifre. Elements 32, 33 og 34 er en plass, et anførselstegn og spørsmålstegn hhv. Elementer 35 gjennom 47 er antall tegn, dollartegn, prosenttegn, tegnet, apostrof, venstre brakett, høyre hakeparentes stjerne pluss-tegn, komma, bindestrek, punktum og fremtidsstrek.

Tilleggs tegnsetting og symboler

Elementene 58 til 64 omfatter mer tegnsetting og noen matematiske symboler. Følgende 26 stillinger, 65 til 90, representerer de 26 store bokstaver i alfabetet. Elements 58-64 er kolon, semikolon, mindre enn tegn, likhetstegn, større enn tegn, spørsmålstegn, og commercial på skiltet.

brak~~POS=TRUNC

Den neste delen inneholder braketter og de små bokstavene i alfabetet. Elementer 91 til 96 er det venstre hakeparentes, skråstrek, høyre hakeparentes, cirkumflekstegnet, understrek, og akutt aksent. De 26 små bokstaver ta opp 97-122.

Gjenværende tastaturtegn

Elementer 123 til 126 utgjør resten av karakterene som finnes på engelsk tastatur, og er venstre klammeparentes, den vertikale linjen, høyre klammeparentes og tilde. Posisjoner 127-159 er ubrukt.

Annet Symboler

Elementene 160 til 191 omfatter de fleste av de vanlige, ikke-tastatur symboler. De er hardt mellomrom, omvendt utrops, øre signere, pund sterling, generell valuta signere, yen signere, brutt loddrett strek, seksjon tegn, omlyd, opphavsrett, feminine ordinal, venstre vinkel sitat, ikke signere, myk bindestrek, registrert varemerke makron aksent, grad tegn, pluss eller minustegn, hevet to, hevet tre, akutt aksent, micro tegn, avsnitt skilt, midt dot cedille, hevet en, maskulin ordinal, rett vinkel sitat, brøk - en fjerdedel, brøk - halvparten, brøkdel - tre fjerdedeler, og omvendt spørsmålstegn.

utenlandske Letters

De resterende posisjoner på 256-elementet sett er tatt opp av utenlandske bokstaver, men inkluderer divisjon og multiplikasjon symboler. Elementer 192 til 212 omfatter kapital brev vokalene med franske aksenter og tyske omlyd og noen konsonanter med den spanske tilde. Sak 215 er multiplikasjon symbol. Elementer 213 til 255 er de fleste av de samme bokstavene, men med små bokstaver. Sak 247 er symbolet for divisjonen.