Hva er de viktigste funksjonene som brukes av en Router Når Videresending data?

Den primære funksjonen til en router er å sørge for at dataene er videresendt til den tiltenkte mottakeren. Rutere har hver rutetabeller som inneholder en liste over Internet Protocol adresser det kan videresende data til. Rutetabellene blir jevnlig oppdatert og kringkastet til andre rutere, som tillater sending ruteren å forutsi en bane for å rute data.

Identifiser Networks

Når videresending en data, ser ruteren på IP-adressen til enheten som skal sende og identifiserer nettverket. Den ser på mottakerens adresse, utføre flere ser ups til andre rutere for å finne ut hvor dataene skal sendes. Hvis det er en e-postadresse, låter det ned domenet til e-postadressen. Ruteren identifiserer kilden og destinasjonen som enten interne eller eksterne nettverk. Det er mulig at e blir sendt hører til samme nettverk. Ruteren identifiserer både kilde og destinasjon som intern og finner interne rutere å videresende data til.

Velg Routing Sti

Når ruteren har identifisert måladressen, enten det er internt eller eksternt til kilden nettverket, ser det opp rutere ved siden av det å sjekke hvor å videresende data. Basert på rutingstabellene, bruker ruteren en algoritme for å finne den korteste stien til å videresende data. Ved å gjøre det, utelukker ruteren andre rutere at dataene ikke vil bli videresendt til. Denne metoden for valg hindrer nettverk fra å bli overbelastet og oversvømt med data som ikke er ment for dem.

rutedata

Når ruting banen er valgt, blir data videresendt fra en router til en annen. Rutere sjekke kontinuerlig for tilgjengeligheten av andre rutere ved siden av dem for å finne den korteste mulig vei og å sørge for at tilstøtende rutere er ikke nede. Når finne kortest mulig vei, gjør rutere ikke bare vurdere avstand, men også andre beregninger som router pålitelighet og tilkoblingshastighet. For eksempel er det fire nett A, B, C og D er innbyrdes forbundet med hverandre; nettverk En trenger å rute en 10-gigabyte data til nettverk D. tilkoblingshastighet mellom A og D er en measly 56kbps, mens tilkobling av A med de andre er en rask 100 Mbps. Ruteren i nettverket C, derimot, har mange nedetid posten. Ruteren fra nettverket A vil identifisere den kortest mulige banen fra A til B til D, og ​​ikke direkte fra A til D og heller ikke fra A til C til D.