Hva gjør Debugging Mean på PC?

Hva gjør Debugging Mean på PC?


Når PC-en gjør noe uventet eller ikke gjøre noe i det hele tatt, kan problemet ikke ligge med maskinvaren. Datamaskiner er avhengige av programvareutviklere å gjøre dem arbeid ved å gi dem instruksjoner. Hvis disse instruksjonene er feil, kan ting gå galt. For å hindre at problemer oppstår, programvareutviklere bruker en prosess som kalles debugging.

Problemer forårsaket av Bugs

Når Windows-økten krasjer, kan noen søknad programmerer har feilberegnet en handling du tok eller programmet utført en ulovlig operasjon. Windows holder en logg over all aktivitet som skjer. Du kan vise denne loggen når som helst for å se detaljerte informasjonsprosesser som kjørte når ulykken skjedde. Denne informasjonen kan hjelpe deg å oppdage problemet. Når du ikke kan få dine bokmerker for å åpne, kan nettleseren utvikleren har oversett en feil i koden som håndterer bokmerker. Som brukere rapporterer problemer, utviklere korrigere dem og sende ut nye programvareoppdateringer som reparerer eksisterende programvare. Invisible bugs som forårsaker datamaskiner for å beregne tall feil kan også føre til store problemer hvis uoppdaget.

Typer av Bugs

Logiske feil forekomme når en programmerer ikke klarer å definere alle trinn i en prosess logisk. For eksempel, hvis du skriver kode som simulerer et fly flytur, oppretter du en logisk feil hvis du ikke klarer å ta et skritt som starter flyets motorer. Andre typer bugs ligge skjult og kan ikke vises før en bruker utfører en bestemt oppgave, for eksempel klikke på en knapp sjelden brukt. Å dele et tall med null er en ugyldig operasjon og programmer bør ikke gjøre det. Hvis du kode som plasserer en null inn i nevneren i en brøk, kan dataprogrammet krasje. Unnlate å forutse denne muligheten skaper en forglemmelse bug.

debugging Tools

Når utviklere lage programmer, skriver de utsagn linje for linje. Datamaskiner utføre uttalelsene sekvensielt eller de avgreining og behandle uttalelser i en annen del av koden. Mange programmerings redaktører som Visual Studio tillater utviklere å se på som datamaskiner går gjennom linjer med kode. Programmerere kan selv definere stoppunkt som forteller datamaskiner til pause på visse linjer. Stoppunkter er nyttig under feilsøking fordi de tillater utviklere å inspisere variabler og andre enheter i programmet på et bestemt tidspunkt. En annen nyttig debugging verktøy er koden anmeldelse. I noen IT-avdelinger, utviklere kritikk hverandres kode og forsøke å oppdage problemer.

Andre Debugging Aids

Du har kanskje sett reklame lesing, "Beta testere Wanted" på Internett. En beta-programmet er et nytt program som at utviklerne tester og feilsøking. De bruker mennesker til å kontrollere sine søknader. Vanlige databrukere kjøre programmene og rapportere problemer som oppstår. Betatestere er en verdifull kilde til gratis debugging hjelp. Bruke ytelse overvåkingsverktøy kan også sørge for at flaskehalser som kan knele programmer ikke forekomme på grunn av ineffektive algoritmer, unødvendige data oppslag og andre oppgaver som kan redusere programmering effektivitet.

testing

En av de beste måtene å eliminere feil er å teste programmer grundig før du slipper dem. Noen programmerere følge en streng reguleringsplan og bygge et testfasen i sine prosjektplaner. Under testfasen, utviklere og ikke-programmerere teste deres programvare og ser etter problemer. Testere utføre mange typer tester. De tester et program brukergrensesnitt ved å klikke på knappene og åpne menyene. De tester spill ved å spille dem. Det er ikke uvanlig å oppdage at en knapp ikke fungerer eller en meny vises ikke der den skal være. Utviklere også se etter problemer som de skriver koden sin.