Hvilke funksjoner av en datamaskin harddisk?

Harddisken er en av de vanligste datalagringsenheter. Inne i en harddisk, roterende metall plater inneholder mikroskopiske partikler av metalloksider som reagerer på magneter. En nål bruker magnetiske pulser for å endre orienteringen av partiklene når data er skrevet og slettet. Harddisker er de mest økonomiske lagringsenheter tilgjengelige i form av dollar per gigabyte med informasjon, og datamaskinen har mest sannsynlig minst én. Harddisken på datamaskinen din tjener flere viktige formål.

Oppstartsenhet

Når en datamaskin er slått på og støvler, søker den etter en enhet lagre et operativsystem. I de fleste tilfeller er den enheten harddisken. Uten et operativsystem, et datamaskin er i stand til å kjøre programvaren og kan tjene praktisk talt ingen hensikt i det hele tatt. Av denne grunn kan en feil på harddisken lamme en datamaskin nesten helt.

Mass Storage

En high-end harddisk kan lagre 3 TB (terabyte) med data - tilsvarende mer enn 1500 2 GB USB flash-minne-stasjoner. Ingen annen type lagringsenhet kommer nær harddisker i forhold til lagringskapasitet, og harddisken i datamaskinen lagrer alle dine programmer, bilder, dokumenter, videoer, musikk og andre filer.

Virtuell hukommelse

Når du kjører et dataprogram, lagrer datamaskinen programvarekoden i Random Access Memory (RAM). Når du åpner en fil, datamaskinen lagrer den i RAM også. Hvis du åpner nok programmer og filer samtidig, vil datamaskinen til slutt går tom for RAM. Vanligvis ville dette føre til en datamaskin til å krasje, og tvinger deg til å starte den på nytt. Men moderne operativsystemer har muligheten til å bruke en liten del av plass på harddisken som "virtuelt minne." Når maskinen er tom for RAM, bruker operativsystemet på harddisken for midlertidig lagring i stedet, overføre data til og fra RAM etter behov.

løsning for sikkerhetskopiering

Den måten å sørge for at harddisken svikter ikke vil føre til et katastrofalt tap av data er å lage en sikkerhetskopi, lagre kopier av dine viktigste filer på en annen plassering. En harddisk er et utmerket valg for lagring av en full system backup. Du kan sikkerhetskopiere filene dine til en ekstern USB-harddisk, eller installere to interne harddisker i en Redundant Array of Independent Disks (RAID) konfigurasjon. Med RAID, skriver hovedkortet eller kontrollkortet automatisk alle data på begge stasjonene samtidig. Hvis en disk svikter, beholder den andre dataene.