Hvordan å feilsøke med DBX

Hvordan å feilsøke med DBX


DBX er et populært Unix-baserte debugger utviklet av Berkeley graduate Mark Linton. Det er først og fremst funnet på AIX, BSD, IRIX og Solaris UNIX-systemer, men det er også tilgjengelig på IBM z / OS-systemer. Eventuelle programmer som er skrevet i Pascal, Fortran, C eller C ++ kan feilsøkt med DBX. DBX lar deg undersøke enkelt kilde linjer eller maskininstruksjoner ett om gangen mens du viser den generelle driften av programmet. Dette tillater deg å vurdere og manipulere et bredt spenn av variabler.

Bruksanvisning

1 Start DBX økten. I skallet teksten skriver DBX kommandoen "$ dbx." Programmet vil spørre etter navnet på filen du ønsker å bli undersøkt. Hvis du ønsker å laste og feilsøke et bestemt program, type "$ dbx" etterfulgt av programnavnet i skallet spørsmål. DBX vil begynne å kjøre automatisk. Det vil først se etter og lese installasjonsfilen, ".dbxrc."

2 Rediger kommandolinjer. DBX tilbyr line-redigeringsfunksjoner som ligner på dem i Korn Shell. For å slå på denne funksjonen, skriv -delkommandoen "set-o" eller "set redigere." DBX gir også en redigeringsfunksjon som ligner på anvendelsen av VI. For å slå dette på, skriver du inn "set-o vi" eller "set redigerings vi."

3 Sett stoppunkter i programmet. Når du feilsøke med DBX, vil den stoppe og rapportere hver gang det kommer et stoppunkt. Sett stoppunkter hvor du mistenker at det er feil i programmet. Når DBX stopper, vil du kunne bruke kommandoer for å inspisere og redigere programmet. For å sette et stoppunkt, skriv -delkommandoen "stopp". For å slette et stoppunkt, skriv "delcmd" i -delkommandoen.

4 Kjør DBX. For å starte feilsøkingsprosessen, bare skriv -delkommandoen "run". Multiple-prosess debugging bli aktivert. Programmet vil kjøre til den når et stoppunkt eller prosessen er fullført.

5 Slå på sporing. Tracing kan du enten skrive ut eller se en visning av feilsøking prosessen. Skriv inn -delkommandoen "spor" for å slå på denne funksjonen. Følge debugging vil gjøre DBX kjøre mye tregere, men vil gi deg muligheten til å se nøyaktig hva DBX gjør.

Hint

  • For å kjøre skallkommandoer uten å avslutte fra DBX, bruker -delkommandoen "sh".